Podmlađeni Mogren želi prve bodove

"Mi kao domaćini imamo blagu prednost, ali čeka nas neizvjesna utakmica. Treba znati da dugo nismo imali takmičarske mečeve", rekao je Branislav Milačić, trener Mogrena.
0 komentar(a)
Mogren, Foto: Vesko Belojević
Mogren, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.03.2012. 09:14h

Budvani sa podmlađenim snagama iščekuju nastavak bitke za bodove i današnju premijeru protiv Mladosti na Lugovima.

Aktuelni šampion je ove zime ostao bez Ranđelovića, Lakića, Matića, Bataka i Simovića, a mlade snage pokušaće da opravdaju šansu koja se ukazala...

"Nova, rekonstruisana ekipa imaće debi protiv ozbiljnog protivnika. Mi kao domaćini imamo blagu prednost, ali čeka nas neizvjesna utakmica. Treba znati da dugo nismo imali takmičarske mečeve", rekao je Branislav Milačić, trener Mogrena.

Iskusni trener je znao da afirmiše mlade snage u vrijeme dok je bio trener Budućnosti i Lovćena... Sada ga čeka isti posao u Mogrenu.

"Kao trener, vjerujem u ekipu koju imam na raspolaganju. Problem je što nam je nedavno otišao Simović, tako da smo morali na brzinu da se “krpimo”. Imamo, međutim, ekipu koja može ravnopravno da se nosi sa svima, pa i ovim boljim protivnicima", zaključio je Milačić.

U drugi dio sezone Mladost brani pet bodova viška od timova koji se nalaze u zoni baraža. Za ostvarenje cilja - direktni opstanak, izabranicima Miodraga Vukotića je potrebno da sačuvaju tu bodovnu prednost.

"Spremni dočekujemo nastavak šampionata, u čemu nam je pomoglo odlaganje prvenstva. Igrači jedva čekaju da počne takmičenje, svi su zdravi i orni da pokažu šta znaju. Za mene će prvi meč u Budvi biti velika nepoznanica, pošto je na polusezoni ekipu napustilo pet prvotimaca. Mislim da smo doveli adekvatne zamjene. Na desnom boku će nam igrati Davor Popović koji je to sjajno radio u Dečiću u prvom dijelu sezone, ali imamo problem na lijevoj strani, jer je Nemanja Vuković posljednjeg dana prelaznog roka pronašao angažman u Americi. Biće interesantno i kako će igrati Mogren, koji je takođe dosta promijenio, tako da pravog skautinga i pripreme za meč nije moglo da bude. Doveli su nekoliko mladih, kvalitetnih igrača od kojih će nam prijetiti najveća opasnost. Naš cilj je da izbjegnemo baraž, ali i da to uradimo što prije, kako bi četiri, pet mladića iz omladinskog pogona dobili što više prilike da igraju - zaključio je Vukotić, koji nema povrijeđenih ili suspendovanih igrača.

Mogren - Mladost

Budva - Stadion Lugovi. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Neđeljko Grubović (Bijelo Polje), Dragiša Drljević (Berane). Početak u 14.30 časova.

Mogren (4-4-2): Šćekić (Butorović) - Ivanović, Radišić, Kapisoda, Baošić - Mirković, Tatar, Đorđević, Bakić - Stevović, Vujović.

Mladost (4-4-2): Marčelja - Popović, Šofranac, Mitrović, Živković - Pejaković, Lončar, Pavićević, Tomić - Rotković, Merdović.

Bonus video: