Posljednja šansa za „milionere”, Arsenal čeka Marsej

„Milioneri” su u prošlom kolu poraženi i nadigrani u Pireju (3:1), pa duel na rasprodatom „Iduna parku” vrijedi višestruko...
55 pregleda 0 komentar(a)
Venger, Foto: Beta/AP
Venger, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 31.10.2011. 23:28h

Borusija Dortmund je prošle sezone bila hit u Njemačkoj, tim pun potencijala je najavljivao velike stvari, a sada je u bezizlaznoj situaciji - nakon tri kola u Ligi šampiona ima samo bod i večerašnji duel sa Olimpijakosom je praktično njihova posljednja šansa...

„Milioneri” su u prošlom kolu poraženi i nadigrani u Pireju (3:1), pa duel na rasprodatom „Iduna parku” vrijedi višestruko, jer Borusija mora i da pobijedi i da učini sve da bude bolja od Atinjana u međusobnim okršajima.

"Pobjeda je imperativ, stanje u grupi to jasno pokazuje. Nismo imali sreće do sada u Ligi šampiona, protiv Arsenala smo zaslužili više, u meču sa Marsejom takođe, dok nam utakmica sa Olimpijakosom prije dvije sedmice stvara gorak ukus. Tada nismo ličili na sebe", rekao je trener njemačkog šampiona Jirgen Klop.

Grci imaju dva boda više od Borusije.

"Došli smo da se nadigravamo, moj tim ima kvalitet da ponovi odličnu partiju iz prethodnog kola", kazao je trener Olimpijakosa Ernesto Valverde.

Bitka za 1. mjesto na „Emirejtsu”

Velika serija od pet pobjeda Arsenalu daju za pravo da puca od samopouzdanja pred gostovanje Marseja.

„Tobdžije” su u prošlom kolu slavile na „Velodromu” (gol Ramzija u sudijskoj nadoknadi) i novim trijumfom bi praktično osigurali plasman u osminu finala.

"Pravi je momenat da potvrdimo da rezultati u prethodnih nekoliko utakmica nisu slučajni. Marsej je opasan, ali nadam se da će moj tim da bude na visokom nivou", rekao je Arsen Venger, koji večeras ne može da računa na Maruana Šamaka.

U tim se vraća oporavljeni Tomas Vermalen, a sve oči uprte su u Robina van Persija, dežurnog strijelca u timu iz sjevernog Londona.

"Molim ga da produži ugovor i ostane sa nama", priznao je Venger.

Zenit otpisuje Šahtjor?

Grupa G je i dalje najveća misterija u Ligi šampiona - APOEL je za sada otkrovenje, a Šahtjor je razočarao.

Ukrajinci idu u Sankt Peterburg, a eventualni poraz od Zenita bi ih udaljio od osmine finala, jer poslije tri kola imaju dva boda.

"Jasno je da je ovo posljednja šansa da uhvatimo voz za prolaz. Nadam se da će ekipa da reaguje, vjerujem u moje igrače", istakao je Rumun na klupi Šahtjora Mirćea Lućesku.

Trener ruskog šampiona Lućano Spaleti ne želi ništa da prepusti slučaju.

"Pobjede kod kuće se podrazumijevaju u grupi, svaki kiks je teško ispraviti", rekao je Italijan.

APOEL nastavlja da sanja, ništa se nije promijenilo ni pred gostovanje Porta u Nikoziji. Kiprani su i dalje neporaženi - imaju pobjedu (kod kuće protiv Zenita) i dva remija u gostima (Šahtjor i Porto).

Parovi - danas

GRUPA G

Zenit - Šahtjor 18.00

APOEL - Porto

GRUPA H

BATE - Milan 18.00

Plzenj - Barselona

GRUPA E

Valensija - Bajer

Genk - Čelzi

GRUPA F

Arsenal - Marsej

Borusija D. - Olimpijakos

Sjutra - Grupa A

Bajern - Napoli

Viljareal - Mančester s.

GRUPA B

Trabzonspor - CSKA

Inter - Lil

GRUPA C

Mančester j. - Ocelul

Benfika - Bazel

GRUPA D

Lion - Real Madrid

Ajaks - Dinamo Zagreb

Bonus video: