Stojanović razbio monotoniju

"Zadovoljan sam što smo osvojili bodove na terenu gdje će malo ko to da uradi", kazao je Dragan Radojičić, trener Rudara, inače rođeni Nikšićanin.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.08.2011. 07:28h

U više borbenoj nego kvalitetnoj partiji do cilja su stigli, na žalost Nikšićana, gosti.

Izabranici Dragana Lacmanovića parirali su Pljevljacima do vodećeg i jedinog gola, u pojedinim momentima bili i opasni, ali ih je kazna za promašaje stigla u 67. minutu.

Pogodak Nenada Stojanovića paralisao je Sutjesku, koja do kraja meča nije ozbiljnije ugrozila gol protivnika. Sa druge strane, gosti su znalački čuvali stečenu prednost.

Inače, prvih 45 minuta protekli su u dosta sporoj igri oba rivala, dok je nastavak susreta donio nešto dinamičnije izdanje.

"Igrali smo protiv borbenog protivnika, koji nam nije dozvolio da dođemo do pas igre. Znao sam šta nas očekuje. Nijesmo bili bolji, jer nam to Sutjeska nije dozvolila. Na poluvremenu sam rekao da moramo da budemo strpljivi i samo stpljivi, odnosno da čekamo šansu. Nismo smjeli da budemo neoprezni, jer protivnik zna da kažnjava greške. Sigurno da je završni pas morao da bude bolji. Imali smo dvije prilike koje smo morali da krunišemo. Zadovoljan sam što smo osvojili bodove na terenu gdje će malo ko to da uradi. Čestitam domaćinu na prijemu, a mojim momcima na prvoj pobjedi", kazao je Dragan Radojičić, trener Rudara, inače rođeni Nikšićanin.

Prvi udarac u okvir gola zabilježen je u 20. minutu kada je Rustemović pokušao sa tridesetak metara.

Na drugoj strani, Nikšićani su zaprijetili u 29. minutu - Nikolić je uposlio Marića, ovaj drugi je povratnom loptom pronašao Pejovića, koji se najprije oslobodio čuvara, međutim, u završnici je ostao nedorečen.

Šest minuta kasnije dobro su kombinovali „rudari” - Rustemović je sjajno uposlio Igora Ivanovića, koji je iskosa sa lijeve strane odlično šutirao, ali je Lakićević još jednom bio na visini zadatka.

U 51. minutu je viđeno pravo uzbuđenje pred golom Rudara – dupli pas su odigrali Pejović i Marković, međutim, najbolji strijelac Nikšićana u prošloj sezoni sa oko 10 metara šutirao je iznad gola.

Nakon prave fudbalske uspavanke Rudar je uspio u 67. minutu da postigne gol. Naime, Predrag Brnović je uposlio Stojanovića, koji je projektilom iz daljine poslao loptu iza leđa Lakićevića...

"Moj strah je bio opravdan što se tiče ekipe Rudara. Vidjeli ste da imaju kalitet i da znaju da igraju. U posljednjih 20 minuta fizički smo pali, a protivnik je došao do izražaja. Nekoliko prilika nijesmo uspjeli da realizujemo prije pogotka, kako u fudbalu to obično biva, prava je sreća što nismo kažnjeni još koji put. Publika je došla u velikom broju, krivo mi je što nismo slavili. Ipak, Rudar je, ruku na srce, mnogo jači i kvalitetniji. Na momente prikazanom igrom moram da budem zadovoljan, međutim, plaćamo danak nespremnosti. Doći će sve na svoje mjesto, jer moji momci imaju vrijednost", rekao je Lacmanović.

Sutjeska - Rudar 0:1

Nikšić – Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 1.500. Sudija: Darko Gašić (Podgorica). Pomoćnici: Đorđije Ražnatović (Cetinje), Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Strijelac: Stojanović u 67. minutu za Rudar. Žuti kartoni: Radović, Krivokapić, N. Dževerdanović, Pejović, M. Dževerdanović (Sutjeska), Alić, Popović (Rudar).

Sutjeska: Lakićević 7, Krivokapić 6, Radović, Marković 6, Nikolić 6, Vuković 5,5 (Stijepović), Pejović 6 (M.Dževerdanović), Kosović 6 (Karadžić), Zogović 6,5 Marić 5,5 N.Dževerdanović 6.

Rudar: Mijatović, Adžić 6, Alić 6,5 Popović 6, Nestorović 6, Rustemović 6 (I. Jovanović 6), Brnović 7, Vlahović 6,5, Ivanović 6, M. Jovanović 5,5 (Useni), Stojanović 7,5 (Sekulić).

Bonus video: