Sutjeska na vrhu, Ćetković priznaje: Nismo očekivali da ćemo tako brzo preskočiti Budućnost

Marko Ćetković, vezista Sutjeske, jasan: Niti smo tugovali i gubili glavu kada smo bili u minusu pet bodova, niti smo sada u delirijumu nakon što smo preuzeli prvo mjesto
2579 pregleda 1 komentar(a)
Marko Ćetković u duelu sa Milošem Mijićem iz Budućnosti, Foto: Savo PRELEVIC
Marko Ćetković u duelu sa Milošem Mijićem iz Budućnosti, Foto: Savo PRELEVIC

Sutjeska je osam kola gledala u leđa Budućnosti, strpljivo čekala šansu da napadne i onda u samo četiri dana okrenula situaciju u svoju korist - u derbiju je preuzela prvo mjesto, a onda ga i potvrdila pobjedom nad Grbljem i remijem Podgoričana protiv Iskre.

Nikšićani su od minus pet došli do plus tri, situacija je baš onakva kakvu su priželjkivali u taboru dvostrukog uzastopnog šampiona. Možda čak i bolja...

- Iskreno, nismo očekivali da ćemo ovako brzo preuzeti prvo mjesto od Budućnosti. Naravno, vjerovali smo da možemo, ali ne i da će Budućnost ući u seriju loših rezultata i da ćemo već sada biti na vrhu - kaže vezista Sutjeske Marko Ćetković, dvostruki strijelac i asistent u petardi protiv Grblja prije dva dana.

Sutjeska je „smijenila” najvećeg rivala s vrha, ali nakon svega devet kola je i dalje sve otvoreno.

- Niti smo tugovali i gubili glavu kada smo bili u minusu pet bodova, niti smo sada u delirijumu nakon što smo preuzeli prvo mjesto. Sezona je dugačka, liga je veoma zahtjevna i moramo da budemo spremni na sve. Ima još derbija, ne igraju ga samo Sutjeska i Budućnost - poručuje Ćetković.

Tim Nikole Rakojevića je dao najviše golova do sada (23), uz Zetu (tri pogotka) i OFK Titograd (pet) najmanje je i primio - šest.

- Počeli smo sporije sezonu, baš kao i prošlu, ali nije bilo nervoze. Imali smo i evropske izazove, trebalo je vremena da uhvatimo zalet i da dođemo do nivoa koji želimo. Neke bodove smo lako propustili, kao protiv Podgorice kod kuće i Koma na Zlatici, ali u posljednje vrijeme igramo i dobro i atraktivno. I najvažnije - pobjeđujemo - kaže Ćetković.

Samo u posljednja tri meča Sutjeska je mrežu rivala tresla 12 puta. Tri gola dala je Petrovcu, četiri Budućnosti, onda pet Grbljanima.

- Dobar je period iza nas, ali svaki meč je novo dokazivanje, još ništa nismo uradili. Neće biti lako, čekaju nas loši tereni kada počnu kiše, biće utakmica u kojima će se dešavati najmanje fudbalske stvari i moramo da budemo spremni na sve.

Ćetković je ove sezone dao četiri gola, koliko i njegovi saigrači Stefan Nikolić i Damir Kojašević. Pogađali su i Branislav Janković, Aleksa Marušić, Bojan Božović po dva puta, te Miljan Vlaisavljević, Božo Marković i Darko Bulatović. Do brojke 23 „pogurao” ih je bek Budućnosti Dejan Boljević s dva nesrećna autogola u derbiju pod Goricom.

- Zadovoljan sam sopstvenom igrom, ali nikada nisam svoj učinak stavljao ispred učinka ekipe. Imamo grupu od 16-17 igrača, svi daju doprinos. Konkurencija je zdrava i to je dobro - ističe 33-godišnji fudbaler.

Sutjeska i Budućnost se do sada nisu bitno izdvojili na tabeli, prate ih Zeta, Iskra i OFK Titograd, ali...

- Ne vjerujem da će se pojaviti treći tim u borbi za titulu. Sutjeska i Budućnost su najjači, iako i OFK Titograd i Zeta prije svih imaju kvalitet. Titograd je, na primjer, mogao da pobjedom nad Zetom dođe do druge pozicije, ali je izgubio, dok Golubovčani igraju tvrdo - teško daju golove, još teže ih primaju. Uz Iskru, koja igra veoma dobro i daje šansu velikom broju mladih igrača, to su dvije ekipe koje konkurišu za Evropu - rekao je Ćetković.

Razočaranje je Petrovac.

- Nedavno smo pobijedili Petrovčane 3:0, ali daleko od toga da je bilo jednostavno. Igrajući taj meč pomislio sam: nemoguće da ovakav tim ima toliko poraza. Očigledno da nešto ne štima, vidim i da mijenjaju trenera... Žao mi je, Petrovac je sve ove godine stabilan prvoligaš - zaključio je Ćetković.

Bonus video: