Svi vjeruju nakon 1:1

Rudar i Budućnost imaju dobru šansu da prođu dalje nakon 1:1 sa Kukešijem i Rabotničkim u gostima, Bokelj takođe nije otpisan
0 komentar(a)
nikola vukčević, Foto: Www.fkrabotnicki.com
nikola vukčević, Foto: Www.fkrabotnicki.com
Ažurirano: 01.07.2016. 16:47h

Sva tri crnogorska tima odigrala su po 1:1 u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

I svi su jednako zadovoljni - Budućnost i Rudar jer su to uradili u gostima, pa im je u revanšu za prolaz dovoljno da kod kuće odigraju i 0:0, a Bokelj jer je to uradio na evropskom debiju, protiv favorizovane Vojvodine.

Iako će se konačan sud o učniku crnogorskim timova u kvalifikacijama za LE dati tek nakon revanša, utisak nakon prvih mečeva je povoljan - Rudar i Budućnost imaju dobru šansu da prođu dalje, a Bokelj takođe nije otpisan...

"Bili smo bolji, posebno u drugom poluvremenu, imali smo mnogo više šansi, pokušaja... Na kraju smo zaslužili i više od 1:1", kaže vezista Rudara Nedeljko Vlahović nakon 1:1 sa Kukešijem u Elbasanu.

Pljevljaci su, ipak, zadovoljni pred revanš.

"S obzirom na to da smo gubili na poluvremenu, i to golom iz prvog šuta, da smo igrali u gostima, zadovoljni smo jer smo donijeli aktivan rezultat. Neće biti lako, jer u revanšu očekujem i bolji Kukeši. Moguće da smo ih malo iznenadili našom snagom u prvoj utakmici, pa će u revanš ući motivisaniji. Šanse su i dalje 50:50, možda sada i malo više na našoj strani. Najvažnije je da smo se uvjerili da možemo dalje", naglašava Vlahović,

Budućnost, iako oslabljena, odigrala je 1:1 sa Rabotničkim u Skoplju, samo 10 minuta je dijelilo od pobjede...

"Uvjerili smo se da možemo da idemo dalje, iako smo svjesni da će biti teško i u revanšu", kaže defanzivac Budućnosti Nikola Vukčević.

"Ostvarili smo rezultat koji nam ide u prilog. Na našem terenu treba da odigramo strpljivo, pametno i oprezno, ali nikako na 0:0. Vratiće nam se dva ključna igrača, Raspopović i Radunović, nadam se da će nam i oni pomoći da odigramo utakmicu koja će nam donijeti plasman u naredno kolo", ističe Vukčević.

Bokelj se u prvoj zvaničnoj utakmici na internacionalnoj sceni odlično suprostavio favorizovanoj Vojvodini, koja svaog ljeta igra evropske mečeve. Krajnjih 1:1 ne otpisuju Kotorane pred revanš u Novom Sadu.

"Bio je težak meč, kakav smo i očekivali. Odlično smo počeli, nošeni podrškom sa tribina, odmah poveli 1:0 i šteta je što makar malo duže nismo čuvali vođstvo, ko zna šta bi bilo na kraju. Zadovoljni smo sa 1:1, biće teško u revanšu, ali ne predajemo se", kaže kapiten Dejan Ognjanović, jedan od samo trojice igrača Bokelja (uz golmana Mijatovića i napadača Đenića) koji ima iskustva u Evropi.

"Vojvodina je mlada i brza ekipa, veći teren u Novom Sadu će joj više odgovarati, zato nikako ne smijemo da se otvaramo, iako nam za prolaz treba gol. Opreznom i strpljivom igrom pokušaćemo da ih iznenadimo iz kontranapada".

Revanši se igraju u četvrtak.

Bonus video: