Transferi uživo: Runi 13 godina spavao u pidžami Evertona, sada će nositi desetku

Pratite ljetnji prelazni rok uživo na portalu "Vijesti"
65 pregleda 0 komentar(a)
Vejn Runi, Foto: Twitter
Vejn Runi, Foto: Twitter
Ažurirano: 09.07.2017. 19:44h

21.30 - Vejn Runi se nakon 13 godina vratio u Everton, gdje će nositi dres sa brojem 10.

Rekorder reprezentacije Engleske po broju golova (53) je priznao ono što je skrivao tokom tih 13 godina, koje je proveo u Mančester junajtedu.

"Ćutao sam posljednjih 13 godina, a sada to konačno mogu slobodno da kažem. Cijelo vrijeme igranja u Junajtedz, djeca i ja smo po kući nosili Evertonove pidžame. O tome sam sve to vrijeme morao da ćutim, ali sada je skrivanje konačno gotovo. Osjetiti majicu s Evertonovim grbom na grudima je poseban osjećaj, kao što je bio i prije 13 godina kada sam otišao. Sada je napokon vrijeme da taj grb nosim u javnosti, na fudbalskom terenu", rekao je legendarni napadač.

21.23 - Mančester siti hoće Aleksisa Sančesa, kojem je ostalo godinu do kraja ugovora, ali Arsenal ne pomišlja da spusti cijenu.

"Sandej miror" piše da su "todžije" poručile "građanima" da će Čileanca dobiti samo ako plate 80 miliona funti.

Navijači Sitija su danas napravili pometnju, kada su na Tviteru objavili sliku Sančesa u dresu kluba za koji navijaju.

U pitanju je, ipak, fotomontaža, a link vodi na tekst o dolasku Klaudija Brava prošlog ljeta...

21.18 - Portugalac Sa Pinto, koji je svojevremeno vodio Crvenu zvezdu, doveo je prvo veliko pojačanje u Standard.

Novi golman velikana iz Liježa je Giljermo Oćoa, koji je blistao na Mundijalu u Brazilu, ali je poslije toga bio zakucan za klupu u Malagi, prije nego što je lani pozajmljen Granadi.

21.14 - Marsej čini sve da dovede Adila Ramija. Prva ponuda je odbijena, ali je klub sa Velodroma poslao Sevilji novu i sada čeka odgovor.

20.50 - Bivši trener Rudara Milan Lešnjak karijeru nastavlja u Crvenoj zvezdi.

On će u beogradskom klubu biti zadužen za rad sa omladincima, prenose srpski mediji.

19.55 - Borhu Valera samo detalji dijele od prelaska iz Fiorentine u Inter.

Španac je večeras doputovao u Milano, a očekuje se da sjutra prođe medicinske preglede i potpiše ugovor sa "crno-plavima".

19.25 - Antonio Ridiger je otišao u Čelsi, prije njega Mohamed Salah u Liverpul, Leandro Paredes u Zenit, Vojćih Šćesni je na izlaznim vratima, baš kao i Kostas Manolas, a Franćesko Toti je završio karijeru.

"Nadam se da je ovo posljednje doviđenja za ovo ljeto", napisao je na Instagramu holandski vezista Kevin Strotman, koji je nedavno produžio ugovor sa Romom.

19.24 - Sutjeska je dovela povremenogreprezentativca Crne Gore Branislava Jankovića, koji se nije naigrao otkada je napustio Grbalj. Bio je u Čukaričkom i Rudaru. Opširnije na ovom linku.

19.17 - U danu kada je doveo Antonija Ridigera za 38 miliona eura, Čelsi je odredio cijenu za Dijega Kostu.

Brazilac sa španskim pasošem može da ide za 60 miliona funti, tj. 68. miliona eura. On želi samo u Atletiko, koji ne može da ga dovede prije januara, a sigurno i ne želi da plati toliko.

19.15 - Fabijan Delf neće imati željenu minutažu u Mančester sitiju, zato je vrlo moguće da promijeni klub. Odranije ga želi Stouk, sada je u igri Njukasl, jer je Rafa Benites "zagrizao" za povremenog engleskog reprezentativca.

19.13 - Transfer Antonija Modesta u kineski Tjanđin Kvanžan je ponovo pod znakom pitanja. Prijepodne je napustio trening kamp Kelna kako bi konačno otišao na potpisivanje ugovora, ali je navodno to odbio da uradi jer Keln ne želi da „preuzme na sebe rizik eventualnih problema sa poreskim vlastima u Kini”. Tako je bar prenio „Bild”, bez ulaženja u detalje.

17.45 - Gari Medel ide iz Intera, ali je prošao sjajno. Čileanski mediji pišu da će Pitbul potpisati trogodišnji ugovor sa meksičkim Monterejom, vrijedan 3,5 miliona eura po sezoni, dvostruko više nego što je imao u Interu.

I "nerazuri" će dobro proći, jer će za igrača kojeg Lućano Spaleti ne želi dobiti sedam miliona eura.

17.40 - Frank de Bur je postavljen za menadžera Kristal Palasa, a kao glavni zahtjev je postavio dolazak Jaspera Silesena, koji je rezerva u Barseloni.

Njih dvojica su sarađivala u Ajaksu, a čini se da će i u Londonu, jer "L'Ekip" piše da je Stiv Mandanda dogovorio povratak iz redova "orlova" u Marsej, sa kojim će potpisati trogodišnji ugovor.

Francuski reprezentativac je lani stigao u Kristal Palas kao slobodan igrač, a sada se vraća na "Velodrom", gdje je branio osam godina.

17.35 - Njemca bi na "Olimpiku" mogao da zamijeni Srbin koji igra u Njemačkoj, Matija Nastasić.

Italijanski mediji su "iskopali" tu informaciju i upitali za mišljenje sportskog direktora Monćija, koji nije odbio tu mogućnost.

"Nastasić u odbrani? On je dobar, iskusan igrač i ima nekoliko interesantnih prednosti, kao što je ta da je igrao u Italiji", rekao je čovjek koji se proslavio u Sevilji.

Nastasić je dijete Partizana, ali je bez odigranog meča u seniorskom timu otišao u Fiorentinu, koja ga je prodala za veliki keš i usput dobila Stefana Savića od Mančester sitija. U Engleskoj se nije snašao, pa je otišao u Šalke.

17.21 - ZVANIČNO: Antonio Ridiger je novi defanzivac Čelsija. Aktuelni šampion Engleske je za transfer Njemca izdvojio 38 miliona eura. Opširnije ovdje.

16.30 - Najbolji strijelac Bundeslige, Gabonac Pjer-Emerik Obamejang je imao rok do juče da nađe novi klub. Ponude koje je imao nakon promjena u upravi i odustajanja Pari Sen Žermena, nijesu zadovoljile ukuse sjajnog napadača i sportski direktor Borusije Dortmund Mihael Cork je juče naglasio da sada smatra da će Obamejnag ostati na Vestfalenu.

A već danas se javio Milan, i "Fudbal Italija" tvrdi da su "roso-neri" spremni da 28-godišnjem napadaču ponude najveću platu u Seriji A, od čak osam miliona eura godišnje.

16.14 - Interesovanje Juventusa i Intera za defanzivca Inigo Martinesa, Real Sosijedad bi mogao dobro da naplati. Kako javlja "Marka" dva italijanska velikana spremni su da za 26-godišnjeg defanzivca plate ugovorom propisanih 30 miliona eura.

Martines sa klubom iz San Sebastijana ima ugovor do 2021. godine.

15.32 - Arsenal je ove sezone riješio da promijeni poslovnu politiku, a nakon napadača Aleksandra Lakazeta, Arsen Venger želi novio skupo pojačanje. Izbor je pao na vezistu Monaka, Toma Lemara. Ipak, Monako je dobio prvu ponudu od 45 miliona eura za 21-godišnjeg Francuza.

"Tobdžije" se ne mire sa odbijanjem,, pa su uputile novu ponudu, od 51,5 miliona eura, i plus bonuse vrijedne 5,5 miliona.

14.53 - Uprkos nezadovoljstvu zbog zvižduka navijača na "Bernabeu", i nedovoljne podrške kluba prilikom optužbi španskih poreznika o utaji poreza, Kristijano Ronaldo će ostati u madridskom Realu. Klub je nakon primjedbi najboljeg igrača učinio sve da izgladi odnose na Portugalcem, i uz to je bio aktivan u prelaznom roku, pa je popularni CR7 stavio do znanja upravi "merengesa" da će u predstojećoj sezoni ostati dio ekipe, tvrdi "As". CR7 će na saslušanju zbog navodne utaje poreza biti 31. jula.

14.37 - I zvanično! Vejn Runi vratio se u matični klub. On je sa Evertonom upravo potpisao ugovor na dvije godine. Opširnije čitajte ovdje.

14.02 - Poznati su i detalji budućeg ugovora jednog od najboljih svjetskih igrača svih vremena - Lionel Mesi će u Barsi sedmično imati platu od 1,13 miliona eura. Opširnije možete pročitati ovdje

13.17 - Trener Mančester junajteda Žoze Murinjo je nakon završenog posla sa napadačem Romeluom Lukakom, krenuo u dovođenje vezsite i defanzivca, pa je osim Hamesa, zainteresovan i za Fabinja. Monako je dobio ponudu od 40 miliona funti (preko 50 miliona eura), ali je 23-godišnji Brazilac uputio jasnu poruku upravi "kneževa" da želi da promijeni klub, tvrdi "Independent.

11.47 - Izgleda da je Čelsi ranije dogovor transfer defanzivca Rome Antonija Ridigera, pošto je juče sportski direktor Rome Monći naglasio da nema potrebe da "vučica" više ikoga proda.

Ridiger je stigao u London na medicinske preglede, javio je novinar "Skaj sportsa" Kave Solhekon, u transferu od kojeg će Roma dobiti 34 miliona funti. Ridiger ima 24 godine a prošle sezone u Seriji A je imao tri asistencije.

11.41 - Zinedin Zidan, proslavljeni fudbaler koji je jedini dobranio trofej Lige šampiona i dokazao se i kao trener, angažovaće sina Luku, piše "Marka". Luka, 19-godišnjak iz omladinskog pogona Reala biće priključen prvom timu kao treći golman.

U Realu je neprikosnoveni prvi golman Kejlor Navas, drugi je Kike Kasilja, a dosadašnji treći golman Ruben Janjes želi da napusti klub, pošto prošle sezone nije branio ni minut.

11.01 - Trebalo je da samo prenoići njegova želja da napusti madridski Real, i već jutros Kolumbijac Hames Rodriges ima ponudu na stolu - ni manje ni više nego najbogatijeg kluba, Mančester junajteda.

Kolumbijca ne želi trener Zinedin Zidan, uprkos želji predsjednika Florentina Peresa da ga zadrži u Realu. Sinoć, kada je bilo jasno da će Dani Sebaljos doći u ekipu, Hames je riješio da kaže zbogom "merengesima". Za njega su se interesovali PSŽ, Čelsi i Mančester junajted, koji je odmah reagovao.

Mančester junajted je doustao do kupovine Alvara Morate, pa će sada pregovore sa Raelom voditi oko Hamesa, kojeg "kraljevski klub" ne želi d apusti ispod 70 miliona eura obeštećenja.

9.56 - Arsenalu je dosta prosječnosti, pa je izuzetno aktivan u ovom prelaznom roku. Arsen Venger je upravi "tobdžija" izrazio novu želju - Hrvata Marcela Brozovića.

Vezista Intera je odbio ponudu Zenita, ali teško da 24-godišnji Brozović može reći ne i velikom Arsenalu.

Brozović je prethodne sezone u Seriji A nastupio za Inter u 23 utakmice i imao je učinak od četiri gola i dvije asistencije

9.36 - Crnogorski reprezentativac Marko Baša godinama je bio komandant odbrane Lile, ali je francuski klub raskinuo saradnju zbog visoke plate pouzdanog štopera. Bašin nasljednik na toj pozicviji biće 25-godišnji Francuz Kevin Malkjui, kojeg je Lil doveo iz Sent Etjena za devet miliona eura.

Malkjui je potpisao petogodišnji ugovor sa Lilom, a fudbalski zaljubljenici pamte ga po asistenciji u remiju Sent Etjena sa Pari Sen Žermenom na "Parku prinčeva".

Bonus video: