Trener Slovana: Upozoravao sam na Kojaševića, dobili smo šamar, ali ne smijemo da spuštamo glavu

"I u najavi meča sam isticao da je Sutjeska dobar tim, koji je osvojio titulu prvaka Crne Gore sa devet bodova više od drugoplasiranog", kazao je Martin Ševela, trener Slovana
4992 pregleda 0 komentar(a)
Martin Ševela, trener Slovana, u pozadini je stručni štab Sutjeske, Foto: TASR/sport.sk
Martin Ševela, trener Slovana, u pozadini je stručni štab Sutjeske, Foto: TASR/sport.sk
Ažurirano: 11.07.2019. 13:03h

Nestvarnim golom Damira Kojaševića u petom minutu sudijskoj dodatka Sutjeska je izvukla premiju u Bratislavi (1:1) i dovela sebe u sjajan položaj uoči revanša u Nikšiću naredne srijede.

Junak podviga crnogorskog šampiona kazao je da je "bog nagradio njegov tim", trener Nikola Rakojević istakao je da će Sutjeska biti "još borbenija i stabilnija u revanšu".

A, šta kažu Slovaci?

Trener Martin Ševela bio je u šoku nakon meča, pokazao je to i TV snimak, ali brzo se povratio, pružio ruku strategu crnogorskog šampiona...

"Još u pripremi meča, upozorili smo na igrača sa brojem sedam, Kojaševića. Gledali smo i video, znali smo da ima dobru lijevu nogu. On je pokušao dva puta u prvom poluvremenu i to je trebalo da nam bude opomena", kazao je Ševela.

Slovači mediji pišu da je "matematika eliminacionih mečeva često okrutna", te da gol Kojaševića "može da bude odlučujući u ukupnom zbiru".

"Protivnik je imao sreće na kraju utakmice, a mi smo promašili mnogo šansi. Naravno da bi i 1:0 bio dobar rezultat, iako su svi očekivali da ćemo dati dva ili tri gola. Ali, i u najavi meča sam isticao da je Sutjeska dobar tim, koji je osvojio titulu prvaka Crne Gore sa devet bodova više od drugoplasiranog. To su pokazali i na našem stadionu", kazao je Ševela.

Slijedi revanš, a ispadanje bi bilo sportska katastrofa za Slovan, koji cilja plasman u grupnu fazu, barem Lige Evrope.

"Dobili smo šamar, koji mora da nas razbudi. Ne smijemo da sada spuštamo glave, kvalitet je na našoj strani. Siguran sam da ćemo i u revanšu stvoriti svoje šanse, ali moramo da ih realizujemo".

Ševela se, na kraju, zahvalio navijačima:

"Vjerujem da ćemo igrati još mečeva kvalifikacija za Ligu šampiona na ovom prekrasnom stadionu. Podrška navijača je zaista nevjerovatna, oni su aplaudirali momcima, uprkos nepovoljnom rezultatu".

Bonus video: