Uvertira za Mundijal: Deset prijateljskih mečeva koji privlače pažnju

Manje od tri mjeseca uoči početka najveće svjetske fudbalske smotre reprezentacija, timovi koji su izvadili vizu za Rusiju imaće prve prave testove pred Svjetsko prvenstvo.
0 komentar(a)
Prijateljske utakmice, Foto: Marca
Prijateljske utakmice, Foto: Marca
Ažurirano: 20.03.2018. 15:58h

Crna Gora će u martovskom terminu za reprezentativne utakmice igrati sa Kiprom (23. mart, Nikozija) i Turskom (27. mart, Podgorica).

Nisu, međutim, to uvertire za Mundijal, jer ni Crna Gora, ni Turska, ni Kipar, nisu ostvarili plasman na Svjetsko prvenstvo.

Manje od tri mjeseca uoči početka najveće svjetske fudbalske smotre reprezentacija, timovi koji su izvadili vizu za Rusiju imaće prve prave testove pred završni turnir (14. jun - 15. jul).

Mundijalska groznica osjeća se već u martu, a izdvajamo deset prijateljskih utakmica koje će se igrati u petak, 23. marta.

Urugvaj - Češka (petak, 12.55)

Česi ne idu u Rusiju, ali Mundijal nije mogao da prođe bez prvih svjetskih šampiona - Urugvajaca.

Luis Suares, najveća zvijezda Urusa, jedna je od zvijezdi predstojećeg Svjetskog prvenstva, sa njim zajedno i Edison Kavani.

Urugvaj i Češka igraju u Kini, u Guanksiju.

Rusija - Brazil (petak, 17)

Duel dva posljednja domaćina Mundijala - Brazilci su po završetku Svjetskog prvenstva 2014. predali "štafetu" Rusima.

Prava mundijalska utakmica, i to na stadionu na kojem će se otvoriti i zatvoriti predstojeći Mundijal - na velelepnom moskovskom "Lužnjikiju".

Brazilci su bez povrijeđenog Nejmara.

Portugal - Egipat (petak, 20)

Portugalci su evropski šampioni, Egipćani su na Mundijalu prvi put od 1990. - dvije selekcije sastaće se na neutralnom terenu, u Cirihu.

Biće to duel dva ponajbolja evropska napadača u ovom trenutku - Mohamed Salah i Kristijano Ronaldo u trci su za Zlatnu kopačku. Obojica su proteklog vikenda postigla - po četiri gola.

Peru - Hrvatska (subota, 01)

Na stadionu "Hard rok" u Majamiju, izabranici Zlatka Dalića imaće dobar test protiv selekcije koja je u foto-finišu izborila plasman na Svjetsko prvenstvo, prvo nakon 1982. godine.

Na jednoj strani Modrić, Rakitić, Mandžukić... na drugoj Kueva, Penja, Farfan...

Srbija - Maroko (petak, 20.30)

Maroko je na Mundijalu, u grupi sa Španijom i Portugalom, pa će Srbija imati dobru provjeru pred prvo veliko takmičenje još od Mundijala u Južnoj Africi 2010.

Matić, Milinković-Savić i društvo žele u osminu finala, u konkurenciji Brazila, Švajcarske i Kostarike. Meč sa Marokom Srbija igra na Olimpijskom stadionu u Torinu.

Njemačka - Španija (petak, 20.45)

Evropski klasik, duel dva posljednja svjetska šampiona.

Obje selekcije su među prvim favoritima u Rusiji, posebno Njemci, koji su se i sa kombinovanim timom prošlog ljeta prošetali do trofeja na Kupu konfederacija.

Neki od najboljih fudbalera na svijetu pojaviće se u petak u 20.45 na terenu stadiona "Espirit" u Dizeldorfu.

Holandija - Engleska (petak, 20.45)

Holanđani, bronzani sa prošlog Mundijala, ne idu u Rusiju, nakon toliko godina... Njihovi navijači će na areni "Johan Krojf" u Amsterdamu osjetiti barem dio pred-mundijalske atmosfere, protiv starog rivala, Engleske.

"Gordi Albion" je bez povrijeđenog Harija Kejna.

Italija - Argentina (petak, 20.45)

Ni Italjani nisu ostvarili plasman Mundijal, što je jesenas odjeknulo poput bobme, a meč sa finalistom prošlog Mundijala, Argentinom, stiže im kao utješna nagrada.

Leo Mesi će napasti italijansku odbranu na stadionu "Etihad" u Mančesteru.

Francuska - Kolumbija (petak, 21)

Na jednoj strani Grizman, Mbape i Pogba, na drugoj Hames Rodriges, Falkao, Murijel... Dobra utakmica očekuje se na "Stad de Fransu" u Parizu.

Island - Meksiko (subota, 03.30)

Tri i po sata iza ponoći, u noći između petka i subote, na stadionu Levi's u Santa Klari, Kalifornija, Meksikanci će testirati najmanju naciju koja je ikada učestvovala na svjetskim prvenstvima.

Bonus video: