Suđenje je domaćinsko u cijeloj plej-of seriji, Budućnost je i prije finala propustila dvije velike šanse

"Osjeća se prednost domaćeg terena u cijeloj plej-of seriji u mnogo većoj mjeri nego što bi to bilo u nekim idealnim uslovima, ali ne treba stvarati atmosferu linča", kazao je trofejni trener

8822 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Legendarni trener Partizana Duško Vujošević, prvi selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore, prokomentarisao je za Bh basket finalnu seriju za prvaka ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti i sve ono što prati te mečeve.

Dva najbolja regionalna tima igraće sjutra u Beogradu majstoricu za titulu.

"Mislim da je Budućnost propustila svoje prilike, iz prostog razloga što domaći teren ima veliku težinu. Propustila je, jer je dozvolila da izgubi od Mornara u Baru. Cijenim ono što radi Dejan Radonjić, intenzitet igre u odbrani je vrlo visok i poslije povrede Rida Zvezda je veliki favorit. Što se tiče sudijskih odluka - ne bih otvarao neku preširoku temu, ali one su obično bile na strani domaćina, na primjer kad je Igokea igrala protiv Zvezde u Beogradu (polufinale), pa i kad je Budućnost igrala protiv Zvezde u Podgorici. Osjeća se prednost domaćeg terena u cijeloj plej-of seriji u mnogo većoj mjeri nego što bi to bilo u nekim idealnim uslovima, ali ne treba stvarati atmosferu linča".

Povezani članci

27. Maj 2021.

Pobijedi ako smiješ

"Niti je prva niti je zadnja utakmica koja je dobijena uz neke sporne odluke, a što je govorio moj dragi kolega Zmago Sagadin, ovo je 'demokracija' i svako ima pravo da kaže ono što misli", kazao je Vujošević, koji je istako da je Budućnosti, u mnogome ne svojom krivicom, propustila šansu i u Evrokupu, kada je u polufinalnoj seriji poražena od Monaka sa 2:1 u pobjedama.

"Stigao ih je neuređeni sistem Evropkupa. Dobili su Monako u Monaku i da su igrali drugi meč na domaćem terenu, osjećali bi se jačim i vjerovatno bi dobili tu utakmicu. Ovako su morali da igraju Ljubljani zbog nekih pravila vezanih za izolaciju i ne znam zbog čega je Budućnost u toj mjeri to morala da plati", kazao je Vujošević.

Proslavljeni trener pohvalio je rad oba trenera - Dejana Radonjića i Dejana Milojevića.

"Poštujem šta radi Dejan Radonjić. Vidi se napredak Dobrića, čitanje igre Davidovca, Kuzmić je takođe vraćen. Intenzitet u odbrani je stvarno visok. Milojević je, s druge strane, prije svega hrabar čovjek - pošten, karakteran i tako mu igra ekipa. Na ovom nivou, u utakmicama za titulu, on će da napreduje i postaće trofejni trener, kako je govorio moj kolega Muta Nikolić".

Vujošević je, na kraju, odbacio tvrdnje pojedinih krugova da je ovo "rad Crne Gore protiv srpske košarke".

"Da je tako, ne bi se desilo onda da Budućnost izgubi u Baru i izgubi prednost domaćeg terena u finalnoj seriji".

Bonus video: