Izvrtanje činjenica ne mijenja istinu, a tekst je, ko god da ga je pisao, imao smisla

„Da bi bilo koji projekat finansirala Prijestonica, potrebno je zeleno svjetlo gradonačelnika Podgorice (što nam je vrlo eksplicitno i saopštio upravo gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan)”, piše na Fejsbuk grupi „Navijači Lovćena”

15288 pregleda 16 komentar(a)
Foto: ABA2 liga
Foto: ABA2 liga

Nastavlja se prepucavanje po Fejsbuku između grupe „Navijači Lovćena” i gradonačelnika Podgorice, Ivana Vukovića.

Povod je učešće KK Lovćen u ABA 2 ligi i problem koji se stvorio oko finansiranja kolektiva iz Prijestonice. Navodno, gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan je uputio predstavnike cetinjskog kluba da se za pomoć obrate Vukoviću, što je dovelo do burnih reakcija.

Navijači su razočarani što o klubu sa Cetinja odlučuje gradonačelnik Podgorice, a on im je odgovorio da je samo pomogao ličnim kontaktima i da bi onog ko je pisao saopštenje trebalo da bude sramota.

„Saopštenje gradonačelnika Podgorice koje je juče, uz nekoliko priloženih novinskih izbucaka, pompezno najavilo priključenje KK ‘Lovćen’ na vještačko disanje najprije pokazuje da prvi čovjek Glavnog grada ‘Navijače Lovćena’ doživljava kao pričljivu dječurliju koja ne poznaje sistem upravljanja gradom (ili gradovima?), pa samim tim ne zna ni da Glavni grad ‘ne može finansirati sportske kolektive iz drugih opština’”.

„Ali izvrtanje činjenica ne mijenja istinu, koja nas je i navela da izađemo u javnost s bespoštednim kritikama na njegov račun: da bi bilo koji projekat finansirala Prijestonica, potrebno je zeleno svjetlo gradonačelnika Podgorice (što nam je vrlo eksplicitno i saopštio upravo gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan)”.

„Ostaje misterija kad je gradonačelnik Vuković dogovorio sastanak sa upravom kluba - prije ili nakon što je vidio naše saopštenje u novinama? Koliko nam je poznato, uprava kluba je bezuspješno pokušavala da ostvari telefonski kontakt sa njim sve do objavljivanja našeg posljednjeg teksta; ako ga je sam tekst podstakao da uradi nešto u vezi sa ovim svima nama važnim pitanjem, ostaje nam samo da se radujemo - tekst je, ko god da ga je pisao, imao smisla”.

Bonus video: