Džikić nakon poraza od Venecije: Možda bi bilo drugačije da je Rid mogao da igra

Američki centar je u prvom minutu napustio teren zbog povrede

10797 pregleda 15 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnost Volija doživjeli su prvi poraz u Evrokupu, nakon tri uzastopne pobjede - izgubili su od Venecije u gostima 72:67.

Aleksandar Džikić je na pres konferenciji kazao da bi ishod možda bio drugačiji da je Vili Rid mogao da igra.

Američki centar je u prvom minutu napustio teren zbog povrede.

"Možda bi bilo drugačije da je Rid mogao da igra. On je veoma važan za nas. Na kraju meča oni su ulazili i napadali nas u reketu, a to nije lako kada je Rid na terenu. Ali, tako je kako je, borili smo se, idemo dalje, imamo narednu utakmicu za nekoliko dana", kazao je Džikić.

Ne zna se kakva je težina povrede.

Povezani članci

09. Novembar 2021.

Kraj evropske serije: Budućnost poražena od Venecije

"Ja sam konzervativan trener, vjerujem igraču kada kaže da ne može da igra. Vili je veliki takmičar, veliki borac, siguran sam da nije mogao. Nadam se da nije nešto veoma ozbiljno", rekao je Džikić.

Budućnost je imala šansu, vodila je sedam razlike na poluvremenu, u nastavku je napravila mnogo grešaka u napadu, a na kraju u finišu izgubila meč.

"Bila je to teška utakmica. Na kraju je domaći tim igrao sa više fokusa, mi smo imali previše grešaka. Naš rival je igrao fizički izuzetno jako u drugom poluvremenu, u nekim momentima se nismo prilagodili. Bilo je jako blizu, bilo je pet razlike, ali kao da je bila utakmica na jednu loptu", kazao je Džikić.

Bonus video: