Budućnost protiv Borca potvrdila 3. mjesto i zakazala četvrtfinale sa FMP-om

Ako opravdaju ulogu favorita, „plavi” će se u polufinalu sudariti sa Partizanom. U duelu sa Čačanima, tim Aleksandra Džikića pojačao tempo u finišu i povećaoa prednost do konačnih i rekordnih plus 24 (97:73)

14781 pregleda 29 reakcija 4 komentar(a)
Denis Džerom Sili je bio najefikasniji sa 18 poena, Foto: KK Budućnost Voli
Denis Džerom Sili je bio najefikasniji sa 18 poena, Foto: KK Budućnost Voli

Dvanaest utakmica prije kraja regularnog toka Admiralbet ABA lige sve dileme su riješene.

Posljednju je otklonila Budućnost Voli - tim Aleksandra Džikića je savladao Borac 97:73 i prije posljednja dva meča, sa Crvenom zvezdom u „Morači” i Splitom u Dalmaciji, obezbijedio 3. mjesto i duele sa FMP-om u četvrtfinalu.

Ako opravdaju ulogu favorita, „plavi” će se u polufinalu sudariti sa Partizanom, dok Zvezda kao prva čeka pobjednika duela Cedevita Olimpija - Igokea.

Četvrtinale, tj. preliminarna plej-of runda kako se zvanično naziva, igra se na dvije pobjede, kao i polufinale, a samo će se u finalu igrati na tri trijumfa.

Iz takmičenja ispada Krka, a u baražu sa drugoplasiranim timom iz ABA2 lige igraće Split.

Budućnost je dugo lomila otpor Čačana, koji su posljednji put bili blizu u 29. minutu, kada je Hanter Hejl dao trojku i dodatno bacanje za 62:58.

Tada je znatno jači rival pojačao tempo, a u posljednjem kvartalu trojkama povećavao prednost do konačnih i rekordnih plus 24.

Podgoričani su pogodili 11 puta iza linije 6,75 metara, što im je tek šesti put ove sezone da su imali dvocifren broj ubačenih šuteva za tri.

Denis Džerom Sili je bio najefikasniji sa 18 poena, Igor Drobnjak je ubacio 16, Marko Jagodić-Kuridža 15, Kendrik Peri 13, a Zoran Nikolić i Petar Popović po 10.

Bonus video: