Bost potpisao, pa otišao na pozajmicu

Zbog toga će Bost igrati za Ajdaho i čekati šansu da zaigra za klub koji je jedini šampionski prsten osvojio 1977. godine, kada je u finalu savladana Filadelfija (4:2)
0 komentar(a)
Di Bost, Foto: Luka Zeković
Di Bost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.08.2013. 11:08h

Demarkiz Bost, dosadašnji plej Budućnost Volija, potpisao je ugovor sa Portlandom, objavio je tim iz Oregona, ali detalji nisu saopšteni.

S obzirom na to da Blejzersi imaju kompletiran tim za narednu sezonu, Bost će biti proslijeđen u ekipu Ajdaho, koja se takmiči u razvojnoj NBDL ligi.

Dvadesettrogodišnji košarkaš je prošle sezone za “plave” u ABA ligi odigrao svih 26 mečeva, uz prosječan učinak od 8,3 poena, 3,1 skok, 1,5 asistencija i 1,2 ukradene lopte.

Što se tiče Evrokupa, upisao je 14 nastupa, a po utakmici je ubacivao 7,8 koševa, a imao je 2,6 uhvaćenih lopti i 1,8 uspješnih dodavanja.

Bost je karijeru počeo na Univerzitetu Misisipi Stejt nakon čega se 2012. godine prijavio za NBA draft, ali nije izabran.

Tokom Ljetnje lige pokušao je da se izbori za ugovor sa Portlandom, ali nije uspio.

Poslije toga se preselio u Podgoricu.

Ove godine je, opet, tokom Ljetnje lige igrao za Blejzerse i uspio je da se izbori za ugovor, ali ne i za minutažu kod trenera Teri Stotsa.

Na njegovoj poziciji igraju Demjan Lilard, potom Si Džej Mekolum (izabran na draftu) i Mo Vilijams.

Zbog toga će Bost igrati za Ajdaho i čekati šansu da zaigra za klub koji je jedini šampionski prsten osvojio 1977. godine, kada je u finalu savladana Filadelfija (4:2).

Bonus video: