Ivanović: To je nagrada svih nas

Bojan Dubljević zbog obaveza u klubu jedini nije prisustvovao svečanom proglašenju najboljih
842 pregleda 0 komentar(a)
Najbolji košarkaši i košarkašice u 2018. godini
Najbolji košarkaši i košarkašice u 2018. godini
Ažurirano: 26.12.2018. 23:56h

Košarkaški savez Crne Gore večeras je na svečanoj ceremoniji u hotelu "Hilton" u Podgorici podijelio nagrade najboljim košarkašima i košarkašicama u 2018. godini.

Za košarkaša godine u Crnoj Gori izabran je Nikola Ivanović, koji je ove godine i dobitnik nagrade "19. decembar" i najbolji sportista Podgorice (zajedno sa džiu džicu borcem Dejanom Vukčevićem).

Plejmejker Budućnost Volija je jedan od najzaslužnijih za istorijsku titulu "plavih" u ABA ligi, a drugi je košgeter (13,8) i prvi asistent (4,8) crnogorske selekcije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

"Mnogo lijepo je sve što se izdešavalo ove godine. Mislim da je svaka nagrada ukupan zbir svega onoga što su prethodne godine napravile reprezentacija i klub. Nije lažna skromnost “u stilu to je nagrada svih nas”, već stvarno jeste tako. Da Budućnost i reprezentacija nijesu ostvarili takve uspjehe, nijedna moja nagrada ne bi imala značaj, niti bih je, sigurno, primio", rekao je Ivanović.

Najbolja košarkašica u Crnoj Gori je Milena Jakšić. Mileni je sjutra rođendan a Košarkaški savez joj je nešto ranije pripremio zasluženi poklon. Članica Budućnost Bemaxa i naše seniorske reprezentacije pokazala je veliki napredak u ovoj godini.

"Veliki smo uspjeh napravile ove godine u WABA ligi i sa reprezentacijom, sa kojom smo peti put uzastopno izborile plasman na Evropsko prvenstvo. Jako mi znači što sam bila dio te reprezenatacije. Hvala Savezu, mom klubu, trenerima i saigračicama, bez kojih ovo ne bih postigla", kazala je Jakšićeva.

Član Valensije, Bojan Dubljević i Snežana Aleksić iz bugarske ekipe Beroe najbolji su crnogorski košarkaš i košarkašica u inostranstvu.

Dubljević je najbolji je strijelac i skakač crnogorske reprezentacije u kvalifikacijama sa 21,8 poena i osam skokova po utakmici. Zbog obaveza u klubu jedini nije prisustvovao svečanom proglašenju, a nagradu je primio njegov brat Vladan.

Snežana Aleksić je dala veliki doprinos plasmanu Crne Gore na Evropsko prvenstvo u Letoniji.

"Hvala KSCG na ukazanom povjerenju. Na meni ostaje da to povjerenje opravdam što boljim rezultatima. Presrećna sam, ovo mi je velika obaveza da u narednom periodu dokažem da je nagrada zaslužena", kazala je Aleksićeva.

Najbolji mladi košarkaš za 2018. je Miloš Popović. Član Lovćena igrama u ABA2 ligi nastavlja da potvrđuje kvalitet i u konkurenciji seniora. Sjajno je igrao i za reprezentaciju do 20 godina na Evropskom prvenstvu, a nagrada je stigla u vidu poziva za našu A selekciju.

"Osjećaj je, svakako, neopisiv, ovo je drugi put da sam dobio ovu nagradu, nagrađen sam i 2014. godine. Ovo je motiv više da nastavim da radim još bolje i da se dokazujem", rekao je Popović.

Najbolja mlada košarkašica drugu godinu zaredom je Dragana Živković, košarkašica Budućnost Bemaxa, članica seniorske i reprezentacije do 18 godina koja je ovog ljeta učestvovala na Evropskom prvenstvu B divizije. Sa seniorskim timom domogla se plasmana na Eurobasket.

"Veliko zadovoljstvo je što sam drugu godinu zaredom najbolja mlada košarkašica. Ovo je bila istorijska godina, jer sam sa Lovćenom osvojila WABA U17 ligu i imala sam čast da budem dio seniorske reprezentacije, a napravila sam iskorak u karijeri prelaskom u Budućnost. Ova nagrada mi mnogo znači i obavezuje da još više radim i napredujem", rekla je Živkovićeva.

Nagradu Goran Poli Bojanić koja se dodjeljuje najboljem treneru u Crnoj Gori osvojio je šef stručnog štaba Mornara Mihailo Pavićević, koji je sa barskim klubom osvojio titulu prvaka Crne Gore i plasirao se u polufinale ABA lige.

"Hvala ne velikom priznanju, a ja ga doživljavam kao priznanje Košarkaškom klubu Mornar, koji već godinama pravi sjajne rezultate, a posebno prošle sezone, koja je za nas klub bila istorijska, i moramo zaista biti ponosni. Ovo proznanje su mi donijeli moji igrači, jer dobro je poznato da igrači dobijaju utakmice, igrači osvajaju titule, a treneri samo gube. Svakako je za sve ovo najzaslužniji moj brat Đorđije, koji je osmislio ovaj projekat, i koji je zaslužio ne samo ovo priznanje koje sam ja primio, već, možda, i nešto više. Što se moje malenkosti tiče, ja bih to vrlo kratko objasnio. Našao sam se u pravom trenutku, na pravom mjestu. Na kraju, izuzetno sam ponosan ako sam i malim procentom dorinio afirmaciji crnogorske košarke, pogotovo u godini sa kojom svi moramo da se ponosimo", rekao je Pavićević.

Posebno priznanje dobila je reprezentacija veterana koja je nakon Svjetskog osvojila i Evropsko prvenstvo za igrače preko 45 godina.

Bonus video: