Jeretin potpisao za Artland Dragons

Jeretin potpisao ugovor na godinu nakon što je Artlandu propao dolazak Amerikanca Frenka Robinsona...
59 pregleda 0 komentar(a)
Jeretin, Foto: Savo Prelević
Jeretin, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.11.2011. 09:28h

Goran Jeretin je novi član njemačkog prvoligaša Artland dragonsa, sa kojim je potpisao ugovor do kraja ove sezone.

„Zmajevi“ su se prije nekoliko dana dogovorili sa Amerikancem Frenkom Robinsonom, ali ugovor nije potpisan, jer njegov klub Sokumi Tbilisi nije htio da mu izda potrebne papire.

"Nismo mogli da pretpostavimo da ćemo imati problema sa papirima, pa smo morali da raskinemo ugovor sa Frenkom. Spor je sada pred FIBA, ali mi ne možemo da čekamo da se to riješi", rekao je Aleksandar Meilves, generalni direktor Artland dragonsa.

Uprava kluba je brzo reagovala i postigla dogovor sa crnogorskim reprezentativcem, koji je sezonu počeo u Lietuvos ritasu sa kojim je potpisao kratkoročan ugovor.

Kada se oporavio Aleksandar Rašić, Jeretin je morao da napusti Viljnus, ali nije dugo čekao na novi angažman.

"Veoma je važno da je Goran već igrao ove sezone, a pokazao je dobre performanse na Evropskom prvenstvu sa selekcijom Crne Gore. Ima veliko iskustvo i nadam se da će pokazati da smo donijeli pravu odluku, da će igrati na visokom nivou i da može da donese mnoge dobre stvari u našu igru, a koje nisu vidljive u statistici", istakao je trener „zmajeva“ Stefan Koh.

Artland dragons je prošlu sezonu završio na 4. mjestu i igrao je polufinale plej-ofa.

Trenutno je na osmoj poziciji u konkurenciji 18 ekipa sa učinkom od četiri pobjede i tri poraza.

U svojim vitrinama ima osvojen Kup Njemačke 2008. godine.

Jeretin se u Kuakenbruku (okrug Osnabrik, Donja Saksonija) očekuje danas.

Prvi trening sa novim saigrčima odradiće u četvrtak, jer su oni sinoć igrali protiv Kervanosa na Kipru meč prvog kola Čelendž kupa.

U grupi su još Ortez (Francuska) i Solnok (Mađarska).

Debi za Artland Dragons, 32-godišnji košarkaš imaće u subotu u okviru 8. kola Bundeslige, kada će „zmajevi“ ugostiti minhenski Bajern.

Jeretin je karijeru počeo u nikšićkom Ibonu, a igrao je još za Lovćen, Crvenu zvezdu, Budućnost, Makabi, Albu, Kijev, AEL Limasol, Turk Telekom, Lokomotivu Kuban i Lietuvos ritas. Standardni je član selekcije Crne Gore.

Bonus video: