Mihailović: Da pokažemo da vrijedimo

"Pokušaćemo da uz kvalitetnu odbranu nametnemo ritam koji nama odgovara. Mislim da smo kvalitetnija ekipa, jači smo na centarskim pozicijama i nastojaćemo da to iskoristimo", optimista je Miloš Komatina
52 pregleda 2 komentar(a)
Vladimir Mihailović, Foto: Aba liga
Vladimir Mihailović, Foto: Aba liga
Ažurirano: 24.11.2013. 10:48h

Sa željom da se vrate na pobjednički put, ali i sa dva rovita igrača, košarkaši Budućnost Volija su otputovali za Solnok, gdje ih danas očekuje duel sa istoimenim domaćinom.

Prvi plej Aleksandar Ćapin je propustio i posljednji trening pred put u Mađarsku, samo je trčkarao pored terena sa kondicionim trenerom i pred sam početak meča biće odlučeno da li će igrati.

Suad Šehović, takođe, vuče povredu, ali je radio sa ostalim igračima.

“Plavi” su sinoć trenirali u dvorani “Tizaliget”, gdje je, svi se nadaju, kovana pobjednička taktika.

"Poslije dva, tako da kažem, šokantna poraza, očekuje nas težak meč, tim prije što Solnok sjajno igra pred svojim navijačima. Problem za nas je što su nam dva bitna igrača povrijeđena, ali to nije nikakav alibi. Moramo da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku, da pokažemo da vrijedimo i da da se vratimo sa dva boda", naglašava bek Vladimir Mihailović.

Vili Voren, najkorisniji igrač ABA lige do sada, propustio je dva posljednja meča Solnoka, protiv Igokee i Minska u Čelendž kupu. Međutim, očekuje se da danas bude u timu.

"Voren je izuzetan igrač, jedan od najboljih u ABA ligi, ali igra Solnoka ne zavisi samo od njega. Ima tu još kvalitetnih igrača i odbrana će morati da bude na maksimalnom nivou. Moramo da zbijemo redove, da se izdignemo iznad problema koji nas prate i da pokažemo da možemo da igramo na visokom nivou", jasan je Mihailović.

Miloš Komatina iz meča u meč igra sve bolje, što može da raduje stručni štab. Pred gostovanje u Mađarskoj je optimistički raspoložen.

"Treba da pokušamo da zaboravimo posljednja dešavanja, posebno oko meča sa Olimpijom, jer nam je sve to teško palo i da se maksimalno fokuiramo na duel sa Solnokom. Iako će nam biti izuzetno teško, imamo priliku da kvalitetnu partiju dođemo do trijumfa. Treba da pokažemo da smo tim za velika djela, da imamo karakter i da dođemo do nova dva boda. Vjerujem da ćemo to i da uradimo".

Bivši centar Igokee smatra da Budućnost Voli ima kvalitet da dobije Solnok.

"Ostaje nam da to pokažemo i na terenu. Dobro smo trenirali proteklih dana i dobro smo se pripremili. Pokušaćemo da uz kvalitetnu odbranu nametnemo ritam koji nama odgovara. Mislim da smo kvalitetnija ekipa, jači smo na centarskim pozicijama i nastojaćemo da to iskoristimo", zaključio je Komatina.

Bonus video: