Pobjeda vodi u drugi krug

"Moramo dati svoj maksimum ako želimo pobjedu i nadam se da ćemo se sa stoprocentinim učinkom vratiti kući nakon dva vezana gostovanja", kaže talentovani plej “plavih” Nikola Ivanović
0 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.12.2011. 19:30h

Poslije srećno ostvarene, ali zaslužene pobjede u Vršcu, košarkaši Budućnost Volija su se odmah okrenuli gostovanje u Poljskoj.

Duel sa Turovom je, sigurno, najvažniji za crnogorskog šampiona u dosadašnjem dijelu sezone, jer pobjeda garantuje siguran plasman u drugi krug, dok poraz ostavlja dosta neizvjesnosti pred posljednju rundu.

U prvom odmjeravanju snaga u “Morači”, ekipa Dejana Radonjića je lako stigla do bodova (75:50), a sada će zadatak biti daleko teži.

Poljaci bolje igraju na svome terenu, pokazale su to pobjede protiv Deksije Mons, a posebno protiv Albe.

"Meč je od velikog značaja, jer bi se pobjedom prvi put plasirali u drugi krug Evrokupa. Biće teško, jer Turov kući igra perfektno i nema poraza, dobili su Deksiju i Albu. Mi smo puni samopouzdanja poslije meča sa Hemofarmom, ali smo svjesni težine koju taj duel nosi. Moramo dati svoj maksimum ako želimo pobjedu i nadam se da ćemo se sa stoprocentinim učinkom vratiti kući nakon dva vezana gostovanja", kaže talentovani plej “plavih” Nikola Ivanović.

Trijumf protiv “farmaceuta” ulio je dodatno samopouzdanje ekipe pred okršaj s Turovom.

"Sigurno da nam je poraslo samopouzdanje poslije pobjede u Vršcu, naročito jer smo prvi put igrali bez, do sada najboljeg igrača, Nikole Vučevića. Imali smo težak meč, odlučila je jedna lopta, ali smo to već ostavili iza sebe i mislimo na Turov. Lako smo ih dobili u Podgorici, ali tada smo bili jači za Vučevića. Takođe, oni su neuporedivo bolji na svom terenu i čeka nas izuzetno težak meč", objašnjava krilni centar Milan Milošević.

Glavna opasnost našem šampionu prijeti od Australijanca Danijela Kikerta i Amerikanca Dejvida Džeksona.

Kikert ima prosječan učinak od 14, a Džekson 14,3 poena.

"Svjesni smo važnosti utakmice, znamo da nas pobjeda gotovo sigurno vodi dalje. Imali smo jedan dan da se pripremimo i daćemo sve od sebe da zabilježimo pobjedu. Turov je pobjedom protiv Albe pokazao kakva je ekipa, ali svi vjerujemo u pozitivan ishod. Moramo biti maksimalno koncentrisani svih 40 minuta, igrati mirno i tražiti šansu za osvajanje ključnih bodova", zaključio je Milošević.

Pravdu će dijeliti Andrej Jeršan (Slovenija), Robert Viklicki (Češka) i Ana Karduz (Španija).

U drugom meču grupe H u Berlinu će se sastati Alba i Deksija Mons (20).

Bonus video: