Prvi meč u Železniku? Evo kad kreće finalna serija Zvezda - Budućnost

Termni finalnih mečeva su 12, 14, 17, 19. i 22. april
5764 pregleda 3 komentar(a)
Nemanja Gordić i Branko Lazić tokom prošlogodišnje finalne serije, Foto: Filip Roganović
Nemanja Gordić i Branko Lazić tokom prošlogodišnje finalne serije, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 08.04.2019. 00:06h

Budućnost Voli i Crvena zvezde igraće finale plej-ofa ABA lige, drugu godinu zaredom.

Baš kao i prošle sezone, Beograđani će imati prednost domaćeg terena u eventualnoj majstorici, igra se na tri dobijena meča, po sistemu 2-2-1.

Prve dvije utakmice na programu su u Beogradu, već za pet dana - u petak 12. aprila, kada je na programu prvi meč, i u nedjelju 14. aprila, kada se igra druga utakmica.

I to je promjena u odnosu na prošlu sezonu, kada su se prvi i drugi, odnosno treći i četvrti meč, igrali dan za danom, a igrači će seda imati 48 sati odmora između utakmica.

Novina je i što Zvezda, kako sada stvari stoje, neće u prvom meču dočekati "plave" u dvorani "Aleksandar Nikolić. Popularni "Pionir" zauzet je u petak, 12. aprila, pa Beograđani traže drugu varijantu, iako kažu da će uraditi sve da se ipak igra u njihovom domu.

Alternativa je - mala sala u Železniku, dom Košarkaškog kluba FMP.

Karavan se potom seli u Podgoricu, treći meč igra se u "Morači" u srijedu 17. aprila, a dva dana kasnije, u petak 19. aprila, ukoliko za to bude potrebe, igrao bi se četvrti meč.

Eventualna majstorica je u Beogradu, u ponedjeljak 22. aprila.

Svi mečevi u finalnoj seriji počinju u 19 sati.

Budućnost Voli je prošle sezone pobijedila Zvezdu sa 3:1 u seriji i prvi put u istoriji osvojila ABA ligu, iako nije imala prednost domaćeg terena.

Bonus video: