Šćepanović: Žalim što se nisam oprostio u dresu Budućnosti

"Da je bio moj izbor sigurno bi bio najljepši završetak karijere u dresu Budućnosti", rekao je Šćepanović
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.01.2012. 12:10h

Prvi kapiten crnogorske košarkaške reprezentacije Vlado Šćepanović kazao je da bi najljepši završetak karijere, da je mogao da bira, bio u dresu Budućnosti.

On je naglasio da je ponosan što je posljednje utakmice u karijeri odigrao u dresu crnogorske reprezentacije.

"Sigurno da bi mi bilo veoma drago da sam karijeru završio u klubu u kojem sam stekao punu afirmaciju, zajednički ostvarene sjajne rezultate i na kraju krajeva, proveo najljepše godine života. Da je bio moj izbor sigurno bi bio najljepši završetak karijere u dresu Budućnosti", rekao je Šćepanović.

On je istakao da je veoma tesko odlučiti se na kraj nečega što je donijelo puno radosti i uspjeha u isto vrijeme.

"Čovjek kada radi neki posao, a uz to ga i voli i uloži puno truda i odricanja u njega i na kraju bude zadovoljan ostvarenim rezultatima, poželi da zauvijek radi isto. A to je u sportu nemoguće. To je sport i čovjek mora biti svjestan da su karijere profesionalnih sportista relativno kratke, a ja sam imao privilegiju da moja traje dvadesetak godina", rekao je Šćepanović.

Da je bio moj izbor sigurno bi bio najljepši završetak karijere u dresu Budućnosti

Bivši as Partizana ističe da mora da bude zadovoljan postignutim rezultatima.

"Svi ti rezultati čine me veoma ponosnim i vidim da se veliko požrtvovanje i odricanje uloženo svih tih godina, vratilo na najbolji mogući način kroz ostvarene rezultate", rekao je Šćepanović.

Najavio da će nastaviti sa radom u košarci, navodeći da ne zna u kom svojstvu.

"Mogu sa sigurnošću reći da ću ostati u košarci, ali još ne mogu reći u kom svojstvu i gdje će me košarkaški putevi odvesti. Uvijek sam imao motiva i ambicija u poslu kojim sam se bavio tako će biti i ubuduće bilo koji opis posla da bude. Želim biti uspješan u svakom poslu koji radim".

Šćepanović je rekao da treba biti zadovoljan ostvarenim u 2011. godini, ali da se moglo ostvariti i više.

On je naglasio da novom selektoru Luki Pavićeviću treba dati punu podršku i pomoći mu da napravi rezultat sa kojim bi svi bili zadovoljni

"Pogotovo muška seniorska reprezentacija, s obzirom na to kakav je kvalitet posjedovala. Država sa tako malim brojem stanovnika zaslužuje respekt ostvarenim rezultatima".

On je naglasio da novom selektoru Luki Pavićeviću treba dati punu podršku i pomoći mu da napravi rezultat sa kojim bi svi bili zadovoljni.

"Mišljenja sam da pošto imamo svojih kvalitetnih trenera, njima treba dati prednost. Naravno, da i trener svojim kvalitetima mora pratiti kavalitete igrača i biti na istom nivou".

On je naglasio da za budućnost crnogorske košarke ne treba brinuti, da ima mnogo talentovane djece, sa kojima treba ozbiljno raditi.

"Koliko je bitno za djecu da rade i napreduju, možda je i bitnija stručnost i napredovanje trenera koji rade sa njima".

Šćepanović je pohvalio i Budućnost koja, s obzirom na nezavidnu ekonomsku situaciju, u kontinuitetu postiže solidne rezultate.

Šćepanović je pohvalio i Budućnost koja, s obzirom na nezavidnu ekonomsku situaciju, u kontinuitetu postiže solidne rezultate

"Sigurno da to nijesu rezultati kao nekada, ali su u svakom slučaju za respekt. Posebno sam impresioniran igračima i njihovom profesionalnošću i borbenošću za svoj klub. Da nije tako sigurno i rezultati ne bi bili na ovom nivou.

On je krajem decembra donio odluku da završi igračku karijeru, koju je počeo 1993. godine u Budućnosti".

Šćepanović je igrao za Budućnost, za koju je nastupao od 1993. do 2000. godine, kada je prešao u redove Efes pilsena.

Nakon sezone provedene u klubu iz Istanbula, prešao je u Partizan (sezona 2001/02), a nakon toga nosio je i dres Fortituda (2002/03), pa ponovo Partizana (2003/04).

Naredne tri sezone proveo je u Grčkoj - za Panatinaikos je nastupao od 2004. do 2006. godine, a potom je sezonu nosio dres solunskog PAOK-a.

Za špansku Granadu je igrao od 2007. do 2009., potom je prešao u Mursiju, a posljednju sezonu u igračkoj karijeri proveo je u redovima grčkog Paneliniosa.

Na reprezentativnom nivou, Šćepanović je sa Jugoslavijom osvojio titulu prvaka svijeta 1998. godine u Grčkoj, a ima i zlato sa Evropskog prvenstva 2001. u Turskoj i bronzu sa Eurobasketa 1999. u Francuskoj.

Bio je prvi kapiten reprezentacije Crne Gore i u sastavu nacionalnog tima na prvom velikom takmičenju za našu državu - Evropskom prvenstvu u Litvaniji, koje je ujedno bilo je njegovo posljednje takmičenje u karijeri.

Galerija

Bonus video: