Velika pobjeda u Novom Mestu - Mornar zaplovio ka luci spasa

Mornar ima pobjedu više i bolji međusobni skor od Krke, dva kola prije kraja prvenstva
0 komentar(a)
Krka Mornar, Foto: Drago Perko/kosarka.si
Krka Mornar, Foto: Drago Perko/kosarka.si
Ažurirano: 25.02.2017. 19:52h

Košarkaši Mornara osvojili su, po svemu sudeći, bodove spasa u Novom Mestu - u direktnom duelu za opstanak, Barani su savladali Krku, sa kojom su dijelili posljednje mjesto na tabeli - 72:63 i ostvarili prvi trijumf u gostima ove sezone.

Sada imaju pobjedu više od slovenačkog predstavnika i bolji međusobni skor dva kola prije kraja šampionata.

Dva različita poluvremena odigrao je Mornar - u prvih 20 minuta, bila je to anti-košarka, i jednih i drugih, s tim da su gosti bili za nijansu lošiji.

Barani su, recimo, pogodili svega sedam šuteva iz igre u prvom poluvremenu, ubacili jednu trojku iz 15 pokušaja, pa je Krka na poluvremenu vodila 24:19.

Nastavak je, međutim, donio drugu priču, iako početak nije slutio na dobro.

Domaćin je poveo 29:21, da bi momci Đorđija Pavićevića serijom 19:3 prvi put stekli značajniju prednost, dobili samopouzdanje, smirili tenzije i pokazali da su bolji od konkurenta za opstanak.

U trenucima kada je Mornar letio ka pobjedi, blistao je Antabija Voler, koji je u trećoj četvrtini postigao 12 poena, a trojkom u prvom napadu u posljednjem periodu doveo svoj tim do nedostižnih plus 14 (50:36)...

Slavlje navijača, koji su doputovali iz Bara, moglo je da počne, a na kraju se završilo zajedničkom pjesmom na tribinama Krkine dvorane.

Voler je meč završio sa 21 poenom, 11 je ubacio Oktavijus Elis, a 10 Lamont Džons.

Mornar je u drugom poluvremenu ubacio pet trojki iz 10 šuteva, došao do 48 odsto šuta iz igre, imao četiri izgubljene lopte, duplo manje nego u prvih 20 minuta.

Barani i teorijski mogu da osiguraju opstanak u narednom kolu, 4. marta, ako na svom parketu pobijede Igokeu.

Bonus video: