Neobičan put Dijane Mugoše: Rođena Podgoričanka, nije igrala u Budućnosti, a došla je do Tokija

Samo ona i Andrea Klikovac do najveće scene nisu došle gradeći reputaciju u Budućnosti

27294 pregleda 338 reakcija 24 komentar(a)
Dijana Mugoša, Foto: Privatna arhiva
Dijana Mugoša, Foto: Privatna arhiva

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Dijana Mugoša je imala neobičan rukometni put.

Iako rođena Podgoričanka nikada u seniorskoj karijeri nije nosila dres kultnog podgoričkog kluba, evropskog giganta, kluba iz njenog grada.

Samo ona i Andrea Klikovac do najveće scene nisu došle gradeći reputaciju u Budućnosti.

“Bio je to teži put, naravno, ali tako sam izabrala. Uvijek sam vjerovala u sebe, zbog toga sam i odlučila da na takav način gradim karijeru. Vjerovala sam da ću upravo tim putem doći do reprezentacije, izboriti mjesto u najboljem timu, dokazati da imam kvalitet”, kaže Dijana, koja u oktobru puni 26 godina.

Preko Danilovgrada i Levalee, od Turske (Ardesen) i Slovačke (Mihalovce), došla je do Podravke, a dolazak u najbolji hrvatski klub 2019. godine označio je i njen ulazak u nacionalni tim.

Iza nje je nastup na Svjetskom prvenstvu, a sada i Olimpijske igre - tiho, čini se i nenametljivo, došla je do pozicije standardne članice rukometne reprezentacije.

Na pitanje da li želi da zaigra u Budućnosti, odgovara:

“Jednog dana – da”.

Sada su, međutim, klupske priče u drugom planu, Tokio je u fokusu, a “lavice” uskoro očekuje i prvi meč.

“Uvijek smo vjerovale da možemo da izborimo mjesto u Tokiju, borile smo se i izborile i sada uživamo. Srećne smo i zadovoljne, Japanci su uradili sve da se osjećamo ugodno, sve su dobro organizovali, mi uživamo, ali sada se okrećemo takmičenju”, kaže Mugoša.

Odrađen je i prvi trening u Tokiju, završne pripreme za premijeru sa Angolom.

“Biće teško, spremamo se, daćemo sve od sebe, u tom slučaju neće biti problema. Mi idemo meč po meč, nema priče o ciljevima, jedini naš javni cilj jeste da damo sve od sebe”, kazala je Mugoša.

“Lavice” sa Angolom igraju 25. jula.

Bonus video: