SELEKTORKA 15 MINUTA PRIJE KRAJA SA HOLANDIJOM BILA IRONIČNA NA TAJM-AUTU

Bojana Popović: Ne razumijem tehničke greške, posljednjih 15 minuta će podići djevojke koje su bile na terenu

„Ni sa jednom reprezentacijom se ne može igrati ako ih imaš 20 po utakmici. Kad praviš tehničku grešku bez razloga ili ničim izazvanu, to ne mogu da shvatim. To je nedisciplina, neznanje, nedostatak fokusa ili ne znam kako više to da nazovem”, rekla je selektorka nakon poraza od prvaka svijeta (30:29)

18507 pregleda 44 reakcija 44 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Na tajm-autu 15 minuta prije kraja utakmice sa Holandijom, Bojana Popović je uzela tajm-aut i rekla igračicama rečenicu koja će se dugo pamtiti:

„Možete da pravite što više tehničkih grešaka, to će da nas dovede do rezultata”.

Jasno je da je selektorka bila ljuta na svoje izabranice, pogotovo na srednje bekove Itanu Grbić i Mate Pletikosić, koje su pri rezultatu 25:16 ostale na klupi, pa je do kraja bekovski trio bio Đurđina Jauković - Jelena Despotović - Majda Mehmedović. To se ispostavilo kao dobro rješenje, jer je Crna Gora umalo stigla do boda.

„Kad kažem da ne prave tehničke greške, one ih prave, možda da govorim suprotno. Poenta priče je da smo našli postavu koja je bila stabilna da iznese i 6:0 odbranu i sve ostalo u traniziciji i napadu”, istakla je selektorka.

„Lavice” su izgubile čak 20 lopti i otvarale „lalama” najjače oružje - kontre.

„Previše je bilo, sem u finišu, tehničkih grešaka, a ni sa jednom reprezentacijom se ne može igrati ako ih imaš 20 po utakmici. Ako su one izazvane vrhunskom odbranom ili vraćanjem rivala, onda bih to razumjela i rekla da je to nemoguće riješiti. Ali, kad praviš tehničku grešku bez razloga ili ničim izazvanu, to ne mogu da shvatim. To je nedisciplina, neznanje, nedostatak fokusa ili ne znam kako više to da nazovem.To mora da se smanji. Danima o tome pričamo, jer se nemoguće vratiti na bilo koju tehničku grešku u današnjem rukometu, pogotovo protiv Holandije, koja samo od toga živi”.

Finiš je, ipak, pokazao da Crna Gora može da igra odličan rukomet.

„Ovih 15 minuta će puno da znači za ovih sedam-osam igračica koje su bile na terenu, zadovoljna sam što su odgovorile na pravi način. Marina je bila odlična na golu, dala je dodatni vjetar u leđa”.

Rival u četvrtfinalu će gotovo sigurno biti Rusija.

„Sa Ruskinjama smo igrale dosta mečeva, dobro se znamo. One su dugo godina zajedno, gotovo je ista ekipa osvojila Olimpijske igre. Traži se kroz turnir, podigla je nivo igre i na svim pozicijama ima dvije dobre igračice”, zaključila je Bojana Popović.

Preporučujemo za Vas