Borba jakih momaka, Okoli pred duel sa Prašovićem: Svako ko dođe do ovog nivoa je opasan borac

U glavnoj uvodnoj borbi spektakla u teškoj kategoriji između Entonija Džošue i Aleksandra Usika, vrijednoj tri pojasa, 26-godišnji Novljanin boriće se za titulu WBO šampiona u kruzer kategoriji, protiv aktuelnog prvaka, domaćeg boksera Lorensa Okolija

15216 pregleda 12 komentar(a)
Lorens Okoli, Foto: REUTERS
Lorens Okoli, Foto: REUTERS

Crnogorski bokser Dilan Prašović u subotu izlazi na najveću moguću svjetsku scenu.

U glavnoj uvodnoj borbi spektakla u teškoj kategoriji između Entonija Džošue i Aleksandra Usika, vrijednoj tri pojasa, 26-godišnji Novljanin boriće se za titulu WBO šampiona u kruzer kategoriji, protiv aktuelnog prvaka, domaćeg boksera Lorensa Okolija.

Okoli je velika britanska nada u profi-boksu, ima svih 16 pobjeda, zato je i njegova i Prašovićeva borba i uvrštena u glamuroznu veče na stadionu Totenhema.

Okoli je danas imao susret sa britanskim medijima, svjestan je da se od njega očekuje samo pobjeda.

"Sigurno ću Prašovića maksimalno ozbiljno shvatiti, jer znam da borci mogu da izgube i od slabijeg od sebe, ako su previše samouvjereni i ako gledaju mnogo unaprijed", kazao je Okoli .

Britanac je i samouvjeren i oprezan.

"Iskreno, nisam čuo za Prašovića do prije godinu, ali sam pretpostavio da bi on mogao da bude naredni rival. Ovo je kategorija jakih momaka, svako ko dođe do ovog nivoa je sigurno opasan i pristojan borac, koji može da udari tako da izazove ogromne probleme. Ne ulazim u meč kao da sam šampion, već sa ciljem da osvojim titulu", kazao je Okoli, koji ne krije da želi da bude jedan od najboljih boraca u kruzeru svih vremena.

"Ne znam do kada ću biti u kruzer kategoriji, ali želim da ostavim trag kakav su ostavili Dejvid Hej, Ivander Holifild i Aleksandar Usik".

Okoli je do titule došao u martu ove godine, kada je pobijedio Poljaka Kšištofa Glovackog.

I Prašović neporažen ulazi u meč za titulu, sa skorom od 15 pobjeda, od čega 12 nokautom.

Bonus video: