ubjedljiv poraz "lavica"

Johanson: Mnogo grešaka, biće bolje protiv Danske

U drugom meču na turniru, "lavice" će u subotu igrati protiv Danske (16 sati)

5169 pregleda 3 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore na tajm autu, Foto: RSCG
Rukometašice Crne Gore na tajm autu, Foto: RSCG

Crnogorske rukometašice ubjedljivo su poražene od aktuelnog šampiona Evrope - Francuske 29:13 (15:6) na startu turnira "Zlatna liga" u Danskoj.

Nakon odičnog početka i vođstva (4:2) u 10. minutu, uslijedio je veliki pad u igri silno oslabljenog tima selektora Pera Johansona, samo jedan postignuti gol iz igre do kraja prvog poluvremena, pa je aktuelni šampion Evrope nakon prvih 30 minuta imao velikih plus devet (15:6), koje je u nastavku uvećavao do konačnih 16 razlike.

"Početak je bio dobar, odbrana na potrebnom nivou i sa dobrim rješenjima u napadu. Tada smo počeli da pravimo tehničke greške i primamo golove iz kontri i polukontri. To je uslovilo veliki minus na poluvremenu. I u prvih deset minuta nastavka smo odigrali dobro, ali sam nakon toga odlučio da pružim šansu svim igračicama. Ovo je prva utakmica u Danskoj, vjerujem da ćemo odigrati bolje već u narednom meču. I Danska i Norveška su na istom nivou kao i Francuska, tako da će zahtjevati naš maksimum", kazao je selektor Johanson.

U drugom meču na turniru, "lavice" će u subotu igrati protiv Danske (16 sati).

"Dobro smo otvorile utakmicu, igrale dobro u odbrani i imale dobru energiju. To je bio slučaj do 15. minuta kada su Francuskinje izašle dublje, tada smo jeftino prodali nekoliko lopti i dozvolile protivnicama da postižu lake golove iz tranzicije. Nismo uspjele da se vratimo poslije toga, ali treba imati u vidu da nam je ovo prvo okupljanje poslije devet mjeseci i to u potpuno drugačijem sastavu. Mislim da treba da gledamo pozitivno i da izvučemo ono što je dobro, a da u narednim mečevima ispravimo greške koje smo pravili danas", kazala je desni bek Sanja Premović.

Povezani članci

01. Oktobar 2020.

"Lavice" ubjedljivo poražene od Francuske

Preporučujemo za Vas