Kako Francuskinje vide Crnu Goru: Znaju da igraju, čvrsta ekipa, koja nema šta da izgubi

Francuska je prvi rival Crne Gore (petak, 18 i 15), jedan je od favorita za zlato, ali je oprez prisutan nakon bolnog neuspjeha na šampionatu svijeta prošle godine, na kome je njegov tim eliminisan u grupnoj fazi

4432 pregleda 1 komentar(a)
Olivije Krumbholc, Foto: Figaro
Olivije Krumbholc, Foto: Figaro

Olivije Krumbholc, selektor francuske rukometne reprentacije, oprezan je u prognozama pred početak Evropskog prvenstva.

Francuska je prvi rival Crne Gore (petak, 18 i 15), jedan je od favorita za zlato, ali je oprez prisutan nakon bolnog neuspjeha na šampionatu svijeta prošle godine, na kome je njegov tim eliminisan u grupnoj fazi.

"Mislim da su se djevojke spustile na zemlju i da su shvatile da smo dva takmičenja - Svjetsko prvenstvo 2017. i Evropsko 2018. - osvojili samo zbog pravog pristupa i maksimuma na svakom meču. Kada to nemamo, kada nemamo intenzitet, a igramo sa timovima koji su u naletu, desi se to što se desilo u Japanu", rekao je Krumbholc.

Grupa A je zahtjevna - pored Crne Gore, tu su Slovenija i Danska.

"Slovenija napreduje, došla je u jakom sastavu. Danska će imati veliki motiv i želju da pokaže da trud koji je uložen u organizaciju, u ovako komplikovanim uslovima, nije uzaludan. Crnoj Gori nedostaju neke važne igračice, ali to je tim koji zna da igra rukomet, koji je čvrst i koji nema šta da izgubi. Biće i motivisan i relaksiran, tako da nas čeka opasan protivnik", kazao je Krumbholc.

Bonus video: