"Lavice" uoči revanša u Minsku poručuju: Biće teško, ali idemo na pobjedu

Meč protiv Bjelorusije na programu je u utorak (17 časova)

9533 pregleda 331 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Žensku rukometnu reprezentaciju Crne Gore u utorak (17 časova) očekuje revanš meč protiv Bjelorusije u baražu sa Svjetsko prvenstvo.

"Lavice" su u prvom meču, u petak u Podgorici slavile 29:23 i sa šest golova prednosti dočekuju predstojeći meč u Minsku.

U prvom susretu Crna Gora je nakon bolje igre u drugom poluvremenu uspjela da ostvari pobjedu i nađe se blizu odlaska na 15. uzastopno veliko takmičenje.

"Loše smo ušle u utakmicu. Mislili smo da u prvih deset minuta možemo pobijediti Bjelorusiju. U prvom poluvremenu je bilo dosta padova, u drugom smo se podigli - to je bila naša igra sa jakom 6-0 odbranom, gdje smo uz pomoć Tanje Brnović bili kompaktni", kazala je Nikolina Vukčević.

Bjelorusija će u revanšu imati pomoć publike.

"Pružićemo maksimum. Očekujem jak meč, kod njih je dozvoljeno prisustvo publike, biće puna sala. Biće mnogo teško", poručila je Vukčević.

Marta Batinović poručuje da "lavice" i u revanšu idu na pobjedu.

"Zadovoljna sam pobjedom u prvom meču. Bjelorusija je protivnik protiv koga nemamo priliku da igramo često. Neke njihove igračice znamo, neke prvi put vidimo. Bitno je da smo pobijedili u prvom meču, da nastavljamo niz. Za mjesec dana čekaju nas pripreme za Olimpijske igre, tako da je bitno da i u drugom meču poboljšamo naše nedostatke i da pobijedimo. Idemo maksimalno na pobjedu", kazala je Batinović.

Bonus video: