RUKOMETAŠICE CRNE GORE se oštre za posljednji meč u grupi a

Anastasija Babović: Srećne smo zbog druge faze, ako „stisnemo” odbranu možemo i sa Francuskom

„Znale smo da moramo da pobijedimo i da stignemo do određene gol-razlike, kako bismo osigurale prolaz. Bilo je teško, ali smo pokazale da smo najjače kada smo najranjivije. Iako smo mlade, na karakter i volju možemo da napravimo mnogo”, rekla je mlada golmanka Budućnost Bemaxa

6737 pregleda 9 komentar(a)
Foto: IHF
Foto: IHF

Pobjedom nad Angolom (30:20), rukometašice su 99,9 odsto obezbijedile plasman u glavnu fazu 25. Svjetskog prvenstva.

Da bi ispale, potrebno je da se dogodi čudo, tj. da Afrikanke u posljednjem kolu savladaju Sloveniju tačno 10 golova razlike, i to minimum 31:21, a da „lavice” izgube od Francuske.

Nove tri utakmice sa jakim reprezentacijama - Rusijom, Srbijom i Poljskom, dobro će doći mladom timu Bojane Popović kako bi napredovao pred Evropsko prvenstvo, koje naredne godine Crna Gora organizuje sa Slovenijom i Sjevernom Makedonijom.

A meč sa Angolom je pokazao da kvalitet postoji.

„Jako sam srećna zbog prolaska u drugu fazu. Odigrale smo dobro u svim segmentima, pokazale karakter, po čemu smo prepoznatljive. Odigrale smo kao prave lavice. Bilo je teško da se izdignemo poslije prvog teškog poraza, ali smo pokazale da vrijedimo, iako smo u podmlađenom sastavu”, ističe Anastasija Babović.

Mlada golmanka priznaje da nije bilo psihički lako juriti pobjedu, i to ubjedljivu.

„Znale smo da moramo da pobijedimo i da stignemo do određene gol-razlike, kako bismo osigurale prolaz. Bilo je teško, ali smo pokazale da smo najjače kada smo najranjivije. Iako smo mlade, na karakter i volju možemo da napravimo mnogo. Spremne smo za drugu fazu”.

Na zatvaranju grupe A, „lavice” će igrati protiv Francuske. I neće samo statirati, već pokušati da iznenade olimpijskog šampiona i prenesu neki bod u glavnu fazu.

„To je reprezentacija koja je u posljednjih 10 godina konstantno u samom vrhu, ali se puno puta pokazalo da to ništa ne znači. Protivnik koji je na papiru jači ne mora da bude i na terenu. Borićemo se, pokazaćemo naš karakter, odigrati što bolje možemo, pa šta bude”, naglasila je Beranka, koja 13. decembra slavi 21. rođendan.

Meč sa liderom grupe A biće veliki izazov za mladu ekipu.

„U svakom segmentu će biti naporno, jer je ipak to Francuska. Kao i svaka ekipa, ima slabih tačaka. Više ćemo se danas baviti njima, pogledati analizu i spremiti taktiku. Imaju fenomenalne šutere, dobra krila, odlične golmanke, ali sve je na nama. Ako ‘stisnemo’ odbranu, budemo imale gustinu, mislim da ne mogu da nas dobiju sa krila”, zaključila je Babovićeva.