Popović: Znali smo da će biti teško, djevojke su bile fantastične

"Lavice" večeras savladale Njemačku 29:25 u 2. kolu Evropskog prvenstva

16069 pregleda 5 komentar(a)
Bojana Popović na večerašnjem meču, Foto: Stefan Ivanović
Bojana Popović na večerašnjem meču, Foto: Stefan Ivanović

Selektorka ženske rukometne reprezentacije Crne Gore Bojana Popović bila je zadovoljna nakon večerašnje utakmice i pobjede nad Njemačkom u 2. kolu Evropskog prvenstva.

"Lavice" su slavile 29:25, a Popović je poručila da je očekivala težak meč, te da je rotacija u drugom dijelu bila bitna.

"Znali smo da će biti borba 60 minuta. Njemačka je fizički i trkački moćna. Imaju bekove, koji se rotiraju i svaki na svoj način zna da napadne, Bolk je pokazala kvalitet u drugom poluvremenu, gdje je neke stvari rješavala sama, ali smo na kraju uspjeli da se izborimo sa njima i meč završimo kako treba. Mislim da je publika dosta toga učinila za nas, mnogo im hvala. Bez njih bi ovo bilo teško. Djevojke su bile fantastične, ponosna sam na njih. Samo tako treba da nastavimo", kazala je nakon meča Popović.

Njemačka je početkom drugog dijela dva puta izjednačila (16:16, 17:17), ali su "lavice" novom serijom uspjele da se odlijepe i stignu do pobjede.

"Zato je rotacija bitna, da svi koji uđu na teren daju doprinos. Ako ne napadački, onda u odbrani. Đina i Tanja su posljednjih 15 minuta igrale samo odbranu, dale su maksimum, a Itana i Milena su završavale posao u napadu. To je nešto što krasi ovu ekipu", poručila je Popović.

Bonus video: