Anđelić: Na poluvremenu smo mislili da možemo da se vratimo; Ćorsović: Srećan sam zbog debija, ali nije bio baš najbolji

„Osjećaj je fenomenalan. Do juče sam sanjao mečeve sa tim igračima i gledao ih na TV-u, sada sam bio na terenu protiv njih. Ali, poraz koji smo doživjeli i visoka razlika od 11 golova ostavljaju gorak ukus. Nije bio baš najbolji debi za mene”, iskren je Miodrag Ćorsović

4399 pregleda 3 komentar(a)
Božo Anđelić, Foto: Reuters/Tomasz Markowski
Božo Anđelić, Foto: Reuters/Tomasz Markowski

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Drugi meč sa velikanima svjetskog rukometa, drugi poraz Crne Gore.

„Lavovi” su, doduše, protiv Španije na startu takmičenja bili blizu iznenađenja, večeras se ništa nisu pitali, jer je Francuska dominirala i slavila 35:24.

„Francuska je bila favorit, mi smo gajili nade da možemo da napravimo iznenađenje, ali očigledno nije išlo. Oni su pokazali zašto su možda i najbolja ekipa na svijetu i zasluženo pobijedili. Od samog početka su nametnuli jači tempo od našeg, zbog veće rotacije i izbora igrača su cijelo vrijeme držali visok ritam. Nismo mogli to da pratimo”, rekao je Božo Anđelić.

Prvi srednji bek Zorana Roganovića priznaje da je na minus tri na poluvremenu (16:13) ekipa pomislila da može da zaprijeti.

„Iskreno, mislili smo da je moguće da napravimo nešto, da možda dovedemo utakmicu u egal i onda probamo nešto. Nije išlo. Imamo još za šta da igramo. Najprije da se odmorimo i saberemo snage, pa da napadnemo Poljsku i pobijedimo”, istakao je Anđelić.

Na velikim takmičenjima je debitovao Miodrag Ćorsović, koji je sinoć stigao umjesto povrijeđenog Nemanje Grbovića i dao gol Francuzima.

„Osjećaj je fenomenalan. Do juče sam sanjao mečeve sa tim igračima i gledao ih na TV-u, sada sam bio na terenu protiv njih. Ali, poraz koji smo doživjeli i visoka razlika od 11 golova ostavljaju gorak ukus. Nije bio baš najbolji debi za mene”, iskren je 22-godišnji Pljevljak.

Ćorsović je uživo osjetio kako je igrati protiv velikana svjetskog rukometa.

„Toliko dugo su na evropskoj i svjetskoj sceni, kvalitet se vidi kod igrača takvog kalibra. Bio sam jako motivisan, bilo mi je uživanje da igram protiv takvih rukometaša”.

U petak „lavovi” igraju sa Poljskom, pobjedom bi sačuvali nadu da mogu do kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, a ostali bi i u igri za četvrtfinale ako Slovenija savlada Španiju.

„Zbog punih tribina će biti još veća motivacija, a u svaki meč ćemo ući sa velikom željom i pripremiti se. Pokušaćemo da dobijemo. Maksimalno smo se pripremali i za Francusku, nismo došli sa bijelom zastavom, ali nismo mogli”.

Ćorsović igra sa Trimo Trebnje, pa je juče dobio poziv da zamijeni Grbovića, odmah se spakovao i krenuo.

„Bio sam u klubu, taj poziv me je iznenadio. San svakog rukometaša je da igra za nacionalni tim. Uspio sam da dođem u istom danu, nisam imao previše vremena za odmor, ali su želja i motivacija uvijek presudni”, zaključio je bivši igrač Rudara i Lovćena.

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: