Červar kažnjen 3.000 eura zbog nesvakidašnjeg incidenta

Hrvatski selektor je 31 sekundu prije kraja utakmice sa Bjelorusijom uhvatio Artura Karvackog i onemogućio ga da dobije loptu u napadu u kojem je njegov tim jurio izjednačenje
78 pregleda 0 komentar(a)
Lino Červar, Foto: Reuters
Lino Červar, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.01.2018. 20:22h

Evropska rukometna federacija kaznila je Lina Červara sa 2.000 eura, plus još 1.000 uslovno zbog incidenta koji se ne gleda često.

Hrvatski selektor je 31 sekundu prije kraja utakmice sa Bjelorusijom uhvatio Artura Karvackog i onemogućio ga da dobije loptu u napadu u kojem je njegov tim jurio izjednačenje.

Disciplinska komisija EHF je pregledala video snimak i odlučila da kazni Červara zbog „blagog kontakta”, ali i konstatovala da trener takvog kalibra i sa tolikim iskustvom zna da bilo kakav kontakt, blaži ili jači, namjeran ili nenamjeren, nije dozvoljen.

Sa te utakmice nije samo Červar kažnjen, već i Sergej Šilovič. Bjeloruski bek će pauzirati dva meča, jer je u 48. minutu laktom udario u glavu Luku Cindrića.

To znači da će odmarati do kraja šampionata, jer Bjelorusi u posljednja dva meča, sa Švedskom i Srbijom, ne mogu da stignu do prve tri pozicije u grupi 1.

Bonus video: