Promocija šampiona ili odlaganje

Ukoliko ne izgubi na gostovanju Lovćenu, Mojkovac bi kolo prije kraja i teoretski osigurao istorijsku titulu.
0 komentar(a)
Mojkovac - Lovcen, Foto: Veselin Baltić
Mojkovac - Lovcen, Foto: Veselin Baltić
Ažurirano: 28.04.2011. 19:08h

Crna Gora sjutra veče može da dobije novog prvaka u rukometu - ukoliko ne izgubi na gostovanju Lovćenu, Mojkovac bi kolo prije kraja i teoretski osigurao istorijsku titulu.

U slučaju da slave Cetinjani, odluka bi bila donesena u posljednjem kolu, kada tim sa sjevera Crne Gore dočekuje Sutjesku...

Kao što je poznato, Mojkovac je u posljednjem kolu regularnog dijela šampionata slavio u crnogorskoj prijestonici i time napravio ključni korak ka tituli. U Mini ligi se, međutim, probudio Lovćen i predvođen trenerskim tandemom Željko Petričević - Petar Vujanović upisao sve četiri pobjede. Između ostalog, slavio je i u Mojkovcu (22:18).

Cetinjane u sjutrašnjem meču (početak u 18 časova) zanima samo pobjeda, kako bi napravili dodatni pritisak na lidera i smanjili razliku samo na bod.

"Siguran sam u pobjedu. Imamo dug prema našim navijačima, a moramo da se osvetimo Mojkovcu, jer nas je pobijedio na Cetinju. Nadam se da ćemo ponoviti igru iz posljednjih nekoliko mečeva, a u tom slučaju uspjeh ne može da izostane", ističe najiskusniji igrač Lovćena Slobodan Mladenović.

Iako na klupi zbog bizarne povrede neće biti šefa stručnog štaba Branislava Zeljkovića, iako je njegov pomoćnik Nenad Kraljevski tek večeras odradio trening sa ekipom (bio sa kadetskom reprezentacijom na turniru u Hvaru), rukometaši Mojkovca ne odustaju od namjere da na Cetinju proslave titulu.

"Zanima nas samo pobjeda, tako ćemo se i ponašati na terenu. Ubijeđen sam da Lovćen ne može da odigra onako dobro kao u Mojkovcu, kada je praktično svaki šut završavao u našoj mreži", naglašava kapiten Igor Bogavac, koji je u odsustvu članova stručnog štaba vodio nekoliko posljednjih treninga.

Bonus video: