Đoković: Moj najbolji meč na turniru, mogao sam da udarim lopticu, da zamahnem

Branilac titule u polufinalu turnira u Melburnu eliminisao Aslana Karaceva - 3:0

19229 pregleda 331 reakcija 28 komentar(a)
Đoković na današnjem meču, Foto: Reuters
Đoković na današnjem meču, Foto: Reuters

Novak Đoković igraće deveto finale u Melburnu, nakon što je danas u polufinalu Australijan opena savladao Rusa Aslana Karaceva - 3:0 (6:3, 6:4, 6:2).

Đoković je rekorder Australijan opena - ima osam titula, nikada nije izgubio u finalu ovog takmičenja...

“Najbolja situacija za mene od početka ovog turnira. Mogao sam da zamahnem, da udarim lopticu. U pravom trenutku, u najboljem trenutku. Ovo je bio moj najbolji meč na turniru. Vrlo sam zadovoljan“, rekao je Đoković nakon meča.

Za devetu titulu u Melburnu Đoković će igrati sa boljim iz duela Danila Medvedeva i Stefanosa Cicipasa, koji je juče nakon pet setova eliminisao Rafaela Nadala.

“Gledao sam taj meč, Rafa je dominirao, a onda je Stefanos sjajno odigrao. Vjerovatno je to najbolji meč na turniru. Zaista su obojica igrali na visokom nivou. Ali kada govorimo o visokom nivou, možda je tu Medvedev trenutno najbolji u poslednja tri mjeseca. Osvojio je završni turnir prošle godine, pa ATP kup sada... Biće sigurno meč pun intenziteta. Uzimam kokice i uživam“, kazao je Đoković.

Finale je na programu u nedjelju u 9:30. Đoković ima dva dana da se pripremi.

“Oporavak je sada najbitniji. Posle ću sa timom vidjeti da li ću da treniram. Vjerovatno dan pred meč, u subotu, radićemo na nekim specifičnostima, u zavisnosti od toga protiv koga ću igrati. Ali spreman sam. Imao sam dovoljno mečeva, dovoljno udaraca, dovoljno treninga. Spreman sam. Dobro osjećam loptu, dobro je udaram“, poručio je Đoković.

Bonus video: