Nadal preživio Ože-Alijasima: Slijedi klasik sa Đokovićem

Nadal je slavio nakon pet setova - 3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 6:3

18356 pregleda 8 komentar(a)
Nadal, Foto: Reuters
Nadal, Foto: Reuters

Klasik u Parizu - Rafael Nadal je večeras u maratonskom meču eliminisao Feliksa Ože-Alijasima i zakazao novi duel sa Novakom Đokovićem u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Nadal je slavio nakon pet setova - 3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 6:3.

Po ko zna koji put Nadal je pokazao da ga ne treba otpisati, a uz veliku podršku navijača uspio je da slomi otpor 21-godišnjeg Kanađanina i nastavi učešće na drugom grend slemu.

Ože-Alijasim je tokom većeg dijela meča bio smiren, nije paničio, služio ga je servis, djelovalo je da je iznenađenje moguće, ali je popustio u najvažnijem trenutku - Nadal je u osmom gemu petog seta napravio brejk, potom servirao za pobjedu i zakazao novi obračun sa Đokovićem.

Veliki napredak Ože-Alijasima - do ove godine nije uspio da prođe prvo kolo Rolan Garosa, a večeras je bio nadomak senzacije. Svakako da udio u tome ima i stric Rafe Nadala, Toni Nadal, koji dio štaba Ože-Alijasima. Ali, stariji Nadal večeras nije bio u loži gdje se nalazio Ože-Alijasimov štab, a peti set nije ni gledao, već je napustio tribine.

Ože-Alijasim je dobro krenuo, spasio prvih šest brejk lopti i brzo poveo u setovima.

U trećem gemu drugog seta Ože-Alijasim nije iskorisitio dvije brejk lopte i tada kreće Rafin nalet. Zaigrao je sigurnije, bolje, u osmom gemu došao do brejka, potom i izjednačenja u setovima.

Ubrzo je Nadal preokrenuo - dva brejka u trećem setu bila su mu dovoljna za novo vođstvo.

Djelovalo je tada da meč ide u Nadalovom smjeru, ali ponovo se razigrao Ože-Alijasim. Na startu četvrtog seta poveo je 2:0, Rafa je onda vratio brejk, ali se opet suočio sa gubitkom servisa. Kanadski teniser je stigao do vođstva 3:1, potom je to vođstvo uspio da sačuva, a onda i izjednači u setovima.

U petom setu je do samog finiša bilo mirno, a onda je Ože-Alijasim popustio, nije bio dovoljno koncentrisan, pa je Nadal iskoristio poklon, stigao do brejka, potom i pobjede.

Bonus video: