Đoković prije kiše završio posao protiv Pera, pobjeda Mareja i Nadala

"Dobar meč, zadovoljan sam što sam sve završio prije kiše", napisao je Đoković na Fejsbuku
65 pregleda 0 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.08.2015. 07:02h

Pohod na jedini Masters iz serije hiljadu koji mu nedostaje, ATP turnir u Sinsinatiju, Novak Đoković je rano jutros po evropskom vremenu započeo pobjedom protiv Francuza Benoa Pera (7:5, 6:1).

Kiša je tokom prvog seta ometala meč, da bi se po njegovom završetku na grad u Ohaju sručila prava provala oblaka koja je večernje meče pomjerila za više od dva sata.

Đoković se mučio protiv raspoloženog Francuza, naročito u prvom setu, imao je i brejk zaostatka, ali je uspio da ga anulira i slomi protivnika tek u 12. gemu.

Drugi set je bio puno lakši, iako je na Pare na početku vratio jedan brejk i držao se do 2:2, što je bilo sve što je uradio na meču.

"Dobar meč, zadovoljan sam što sam sve završio prije kiše", napisao je Đoković na Fejsbuku, pohvalivši se da je broj njegovih pratilaca na najpopularnijoj društvenoj mreži premašio cifru od šest miliona.

Protivnik Đokovića u osmini finala biće Belgijanac David Gofan, koji je sa 6:4, 7:6 eliminisao Španca Fernanda Verdaska. Pobjednik iz tog duela u četvrtfinalu ukršta sa parom Vavrinka - Karlović.

Endi Marej se malo mučio protiv američkog veterana Mardija Fiša, meč je umalo utišao u treći set, ali se ipak ranije završio po Britanca - 6:4, 7:6 za duel sa starim poznanikom Grigorom Dimitrovom, koji ga je eliminisao u četvrtfinalu Vimblodona prošle godine.

I Rafa Nadal krenuo je trijumfom - Francuz Žeremi Šardi je protiv nekadašnjeg broja jedan imao čak devet brejk lopti, nije iskoristio niti jednu, pa je Španac slavio sa sigurnih 6:3, 6:4.

U ženskoj konkurenciji, svjetska broj jedan Serena Vilijams plasirala u osminu finala pobjedom nad teniserkom iz Bugarske Cvetanom Pironkovom (7:5, 6:4).

Pobjednica iz Melburna, Belinda Benčić, nastavila je seriju pobjeda trijumfom nad Italijankom Flavijom Penetom (6:1, 6:4).

Bonus video: