Federer savladao Del Potra i izborio polufinale, Đoković siguran

Fedeks je poslije preokreta i dva sata i 27 minuta igre uspio da dođe do pobjede i poboljša učinak u međusobnim duelima na 8:5.
0 komentar(a)
Rodžer Federer, Foto: Beta AP
Rodžer Federer, Foto: Beta AP
Ažurirano: 09.11.2013. 22:38h

Rodžer Federer je u polufinalu završnog Mastersa sezone u Londonu - švajcarski teniser je danas u posljednjem kolu B grupe savladao Argentinca Huana Martina del Potra sa 2:1, po setovima 4:6, 7:6 (7:2), 7:5, u direktnom duelu koji je odlučivao ko će izaći na megdan Rafealu Nadalu.

Fedeks je poslije preokreta i dva sata i 27 minuta igre uspio da dođe do pobjede i poboljša učinak u međusobnim duelima na 8:5.

U posljednjem susretu B grupe, bez rezultatskog značaja, pošto je srpski teniser već obezbijedio prvo mjesto u grupi, večeras od 20.45 sastaju Novak Đoković je savladao Francuza Rišar Gaskea sa 2:1 u setovima - 7:6 (7:5), 4:6, 6:3.

Srpski as je tokom dvočasovne borbe igrao sa oscilacijama, ali dovoljno dobro da upiše 10. pobjedu nad Francuzom u njihovom 11. međusobnom okršaju.

Gaske se trudio da se barem jednom pobjedom oprosti od ovogodišnjeg Masters kupa, dugo je odolijevao svjetskom broju dva, ali je Đoković je pravovremeno uhvatio ritam i rutinski okončao duel nakon brejka početkom trećeg seta.

U drugom polufinalu završenog Mastersa, Đoković će sjutra igrati protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke. Biće to njihov drugi susret za posljednjih nedjelju dana, nakon što je Đoković slavio u četvrtfinalu pariskog Mastersa.

Ukupno su se sastajali 16 puta, a Đoković je daleko uspješniji i vodi sa 14-2.

Masters kup u Londonu igra se za nagradni fond od šest miliona dolara.

Bonus video: