Federer stao u četvrtfinalu, Conga i Ferer u polufinalu

Treći put u karijeri Rodžer Federer je nastup na Rolan Garosu završio u četvrtfinalu - na putu do polufinala ga je zaustavio Žo Vilfred Conga sa ubjedljivih 3:0
3 komentar(a)
Žo Vilfred Conga, Foto: Beta AP
Žo Vilfred Conga, Foto: Beta AP
Ažurirano: 04.06.2013. 17:08h

Iako mu je žrijeb bio naklonjen i otvoren put da ide do finala (Đoković i Nadal su u drugoj polovini kostura, Marej ne igra zbog povrede), Rodžer Federer je treći put u karijeri nastup na Rolan Garosu završio u četvrtfinalu (nakon 2001 i 2010. godine) - na putu do polufinala ga je zaustavio Žo Vilfred Conga sa ubjedljivih 3:0, po setovima 7:5, 6:3, 6:3, za sat i 50 minuta igre.

"Mislim da je Conga odigrao odlično danas. Bio je bolji od mene u svim segmentima. Zbog toga je i rezultat prilično čist. Impresioniran sam načinom na koji je odigrao", priznao je Federer.

Federer je u prvom setu počeo sa brejkom prednosti, ali je do kraja seta Conga uspio dvaput da uzvrati i tako dođe do prednosti. U drugom setu Conga je odmah na početku uspio da oduzme servis Federeru, koji do kraja tog perioda igre nije bio ni blizu da napravi brejk. Drugi nosilac na Rolan Garosu u trećem setu imao je brejk zaostatka, ali je to veoma brzo uspio da vrati, međutim, Francuz je još dvaput oduzeo servis Federeru i tako, mnogo lakše od očekivanog, izborio plasman u polufinale.

"Nisam mogao sebi da obezbijedim bolji san. Do sada sam igrao veoma dobro, danas protiv velikog šampiona, koji je osvojio sve. Danas je, ipak, bio red na mene", rekao je Conga.

Conga je izborio prvo polufinale na Rolan Garosu i napravio korak bliže ka ostvarenju cilja, da postane prvi Francuz pobjednik ovog turnira nakon 30 godina.

Prošle godine francuski teniser je pretrpio frustrirajući poraz u četvrtfinalu od aktuelnog broja jedan Novaka Đokovića, nakon što je prokockao četiri meč lopte i izgubio u pet setova.

Rival Conge u polufinalu biće španski teniser David Ferer, koji je bez ikakvih problema pobijedio sunarodnika Tomija Robreda sa 3:0 (6:2, 6:1, 6:1).

Robredo, tako, nije uspio u četvrtom uzastopnom meču da napravi preokret i sustigne zaostatak od dva seta u odnosu na rivala.

Ferer je od samog početka meča nametnuo svoj ritam i Robredu nije ostavio nikakve šanse da izbori plasman u polufinale Rolan Garosa. Četvrti nosilac na Rolan Garosu je u prvom i drugom setu napravio po dva brejka, dok je u trećem to učinio tri puta.

U preostala dva četvrtfinala sjutra će se sastati se prvi teniser svijeta Novak Đoković i Njemac Tomi Has, kao i Španac Rafael Nadal i Švajcarac Stanislas Vavrinka.

Bonus video: