Izner preko Zvereva do trofeja karijere

Izner je slavio nakon preokreta protiv favorizovanog Saše Zvereva za prvi Masters u karijeri
0 komentar(a)
Džon Izner, Foto: Reuters
Džon Izner, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.04.2018. 20:04h

"Sanšajn dabl", dva Mastersa u sunačanim krajevima Amerike pripali su teniserima sa one strane Atlantika - nakon Argentinca HUana Martina del Potra, koji je slavio u Indiajn Velsu, na zadovoljstvo domaćih navijača u Majamiju je trijumfovao Džon Izner.

Izner je u finalu, nakon preokreta salvio protiv jednog od predvodniak novog talasa, Njemca Aleksandra Zvereva, 2:1 (6:7, 6:4, 6:4). U meču koji je trajao 152 minuta presudila je svježina američkog kolosa koji je u devetom gemu drugog seta iskoristio jedinu brejk šansu, d abi u narednom spasao dvije.

Potom Zverev nije imao šansi da se domogne naslova na devet miliona dolara vrijednom turniru iz klase 1.000. I u konkurenciji teniserki je u Majamiju slavila domaća igračica, Sloun Stivens, koja je juče u fianlu bila bolja od Jelene Ostapenko.

Zverev je u Majamiju bio četvrti, a Izner 14. kosturaš. Izner je do prve titule na mastersima došao nakon tri izgubljena finala, dok je Zverev prvi put poražen u finalu Mastersa, nakon što je u dva prethodna puta slavio - Rim i Montreal.

Del Potro i Izner su tako prekinuli dominaciju igrača iz Evrope, koji su godinama unazad harali na "Sanšajn dablu".

Bonus video: