Nadal i Izner u finalu

Momak rođen u Manakoru, tako je došao u priliku da se bori za svoj 26. Masters turnir u karijeri. Ovo je, ujedno, španskom teniseru i prvo finale na turniru koji se igra u Ohaju
62 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 17.08.2013. 23:23h

Rafael Nadal nastavlja da “melje” rivale. Španac je u polufinalu slavio protiv Tomaša Berdiha nakon dva dva sata i šest minuta - 7:5, 7:6 (7-4).

Bila je ovo njegova 15. pobjeda (14. uzastopna) u duelima protiv Čeha (ukupno ih odigrali 18).

Španac je tako stigao do skora od 14-0 na tvrdim podlogama, a ukupono 52-3 ove sezone.

Nadal se plasirao u finale na 11 od 12 turnira na kojima je učestvovao (trijumfovao na osam, izgubio dva, samo na Vimbldonu ispao u 1. kolu).

U prvom setu nije viđen brejk do 11. gema, kada je Nadal uspio da uzme servis rivalu, a potom je bez problema odservirao i riješio ga u svoju korist.

Drugi set donio je dva brejka, po jedna na obje strane.

Berdihu je to prvo pošlo za rukom, u šestom gemu je uzeo servis rivalu i stigao do 4:2.

Međutim, uslijedila je odmah rekacija Španca, vratio je brejka, a potom su oba tenisera čuvala svoj servis.

Ušlo se u taj brejk, u kome je Nadal bio koncentrisaniji. Odmah na startu je napravio mini brejk i Čeh više nije imao nikakvih šansi.

Momak rođen u Manakoru, tako je došao u priliku da se bori za svoj 26. Masters turnir u karijeri.

Ovo je, ujedno, španskom teniseru i prvo finale na turniru koji se igra u Ohaju.

San Džona Iznera na Masters turniru u Sinsinatiju se nastavlja.

Amerikanac se nije zaustavio nakon što je eliminisao Novaka Đokovića, prvog igrača svijeta, već se plasirao i u finale, pošto je bio bolji od Huan Martina del Potra - 6:7 (5-7), 7:6 (9-7), 6:3.

U meču koji je trajao dva sata i 48 minuta, prva dva seta su riješena u taj brejku, dok je u odlučujućem Amerikanac brzo poveo 3:0 i povratka za Argentinca nije bilo.

"Da bi došli do ove faze, morate da dobijete dosta dobrih igrača. Uradio sam dosta dobrih stvari tokom ove nedelje i u finalu ću dati sve od sebe da pokušam da dođem do trofej", rekao je Izner, koji će pokušati da postane prvi Amerikanac koji je osvojio turniru u Sinsinatiju od 2006. godine, kada je slavio Endi Rodik.

Nije viđen nijedan brejk u prvom setu, ali je u taj brejku Del Potro bio koncentrisaniji i stigao je na korak od finala.

Borba do posljednjeg atoma snage viđena je u drugom setu, koji je trajao 72 minuta.

Imao je Del Potro meč u rukama, naparavio je brejk u osmom gemu i poveo sa 5:3. Mogao je u narednom gemu da sve riješi, jer je na 40:30 imao meč loptu.

Međutim, desio se preokret u režiji 22. igrača na ATP listi.

Izner je uspio da se izvuče i uzvrati ribrejkom, a potom uvede set u taj brejk.

Tu su se ređali mini brejkovi, a poslije pet prokockanih set lopti, Izner je konačno iskoristio šansu i izborio treći set.

Gubitak drugog seta potpuno je “slomio” Argentinca, Izner je to iskoristio, poveo 3:0 i lako set priveo kraju.

Amerikanac je na putu ka finalu dobio četiri igrača iz Top 11 svjetskog tenisa: Rišara Gaskea, Miloša Raonića, Đokovića i Del Potra.

Bio je to, inače, peti međusobni duel Iznera i Del Potra, a Amerikanac je stigao do prve pobjede.

Finale se igra večeras od 18.30 sati.

Galerija

Bonus video: