Zverev: Mogu da osvojim US Open

Posljednji Gren slem u sezoni zbog povrede će poropustiti Endi Mari i Miloš Raonić, a ranije su sezone završili Novak Đoković, Stan Vavrinka i Kei Nišikori, čime se put do same završnice otvorio nekim novim igračima
0 komentar(a)
Aleksandar Zverev, Foto: Reuters
Aleksandar Zverev, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.08.2017. 07:45h

Njemac Aleksandar Zverev vjeruje da su Rodžer Fedreer i Rafael Nadal i dalje najveći favoriti na US Openu, ali da bi i on mogao da ima šansi.

Posljednji Gren slem u sezoni zbog povrede će poropustiti Endi Mari i Miloš Raonić, a ranije su sezone završili Novak Đoković, Stan Vavrinka i Kei Nišikori, čime se put do same završnice otvorio nekim novim igračima.

Mlađani Zverev je u dobroj formi, osvojio je titule u Vašingtonu i na Mastersu u Montrealu, činjenica da je na suprotnoj strani žrijeba od one u kojoj su Rodžer Fedrer i Rafael Nadal, daje mu, kako kaže, dodatno samopouzdanje.

"Igrao sam odlično na betonu do sad. Osvojio sam dva velika turnira jedan za drugim. Osjećam da mogu da se takmičim i pobijedim bilo koga u ovom periodu. Imam samopouzdanja, osjećam se drugačije nego pred ijedan drugi Gren slem do sada. Naravno da u Rodžer i Rafa favoriti, njih dvojica su iznad svih ostalih. Ali idem meč po meč i nadam se da ću stići do duela sa njima", kazao je 22-godišnji Zverev i dodao:

"Igrao sam već dobro protiv njih. Pobijedio sam ih u mečevima u tri seta, pojbeđivao sam na Mastersima. Sve zavisi od toga kako se meč razvija i od dana, takođe... Igramo dobar trenis na tvrdoj podlozi, tako da je sve mnogo više od razmišljanja - Igram protiv njih u meču u pet setova, biće mnogo drugačije. Biće duže, ali ne i drugačije. Tenis se ne mijenja tako mnogo".

U prvom kolu turnira na Flešin Medouzu Zverev će igrati protiv kvalifikanta Dariana Kinga sa Barbadosa.

Bonus video: