Radanović: Prava rovovska borba; Sukno: Malo su prva i posljednja četvrtina za ovakav Jadran

Trener Novljana Petar Radanović je, razumljivo, bio zadovoljan, iako su Kotorani prišli sa 7:1 na 7:5 i zaprijetili, ali je golman Petar Tešanović spriječio dramu

4725 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Aleksandar Kaluđerović
Foto: Aleksandar Kaluđerović

Treći meč finala Prvenstva Crne Gore, treći brejk - Jadran je u Budvi savladao Primorac 8:6 i došao na korak od sedme uzastopne titule prvaka, a 10. od obnavljanja nezavisnosti.

Trener Novljana Petar Radanović je, razumljivo, bio zadovoljan, iako su Kotorani prišli sa 7:1 na 7:5 i zaprijetili, ali je golman Petar Tešanović spriječio dramu.

„U meč smo od početka ušli dosta dobro, sa dobrim odbranama, pa se u redove Primorca uvukla nesigurnost u napadu. I mi smo imali dvije-tri izgledne šanse koje nismo iskoristili, teško su se davali golovi. U 3. četvrtini smo uspjeli da proplivamo i iz kontri i sa igračem više stekli prednost. Primorac nas je iznenadio zonom u posljednjoj četvrtini, bili smo nesigurni u napadu. I ova utakmica je bila izuzetno zanimljiva, prava rovovska borba. Očekujem još jedan ovako težak meč u četvrtak, ovi dueli su dostojni finala”, rekao je Radanović.

Četvrti meč je u četvrtak na bazenu Instituta „Dr Simo Milošević” u Igalu.

„Uvijek vjerujem u svoje igrače. Ako uđu ovako srcem i disciplinovano, siguran sam da ćemo imati dobre šanse da odbranimo titulu. Primorac je pokazao nevjerovatnu srčanost i borbenost, igra sjajan vaterpolo. Sigurno nam neće biti lako, ali daćemo sve od sebe da ostvarimo cilj”, naglasio je Radanović.

Trener Kotorana Sandro Sukno smatra da je njegova ekipa podbacila.

„Zaslužena pobjeda Jadrana, bolje se snašao u visokim očekivanjima. Zadovoljan sam prvom i posljednjom četvrtinom, ali to je premalo za finale prvenstva i nivo koji traži Jadran. Bili smo loši, loša je bila selekcija šuta, a golman Jadrana je dominirao. Serija ide dalje. Trener postoji da uvjeri momke da mogu da pobijede u četvrtom meču. Moramo da se psihološki resetujemo, odmorimo i spremimo za četvrtak”, istakao je nekada najbolji vaterpolista svijeta.

Bonus video: