Uprava za sport: Osuda ponašanja prema Vičeviću, prijateljima iz Srbije smo ukazali na ozbiljnost situacije

Pristalice beogradskog kluba su šovinističkim transparentom – "Šiptar, Hrvat, Balija nisu naša bratija" – poručili crnogorskom treneru Mirku Vičeviću da za njega nema mjesta u Crvenoj zvezdi

3885 pregleda 7 komentar(a)
Mirko Vičević, Foto: Filip Roganović
Mirko Vičević, Foto: Filip Roganović

Direktor Uprave za sport i mlade Marko Begović osudio je skandalozna dešavanja na vaterpolo meču Crvena zvezda – Šabac i saopštio da je povodom toga "stupio u kontakt sa kontakt sa Ministarstvom omladine i sporta Srbije".

Pristalice beogradskog kluba su šovinističkim transparentom – "Šiptar, Hrvat, Balija nisu naša bratija" – poručili crnogorskom treneru Mirku Vičeviću da za njega nema mjesta u Crvenoj zvezdi.

"Oštro osuđujem ovakvo ponašanje navijača Crvene zvezde, vrijeđanje po bilo kojoj osnovi, a pogotovo ono usmjereno prema sportskim radnicima i sportistima koji su kroz svoj profesionalni sportski angažman donijeli veliki broj medalja, kako Crnoj Gori, tako i nekadašnjoj zajedničkoj državi Jugoslaviji. Jedan od njih je i sadašnji trener Crvene zvezde, Mirko Vičević, najtrofejniji vaterpolista koji nijednim svojim gestom nije zaslužio ovakav tretman", navodi Begović u saopštenju.

Iz Uprave za sport su naveli i da su uputili dopis putem Ministarstva vanjskih poslova "prijateljima iz Srbije sa namjerom da im ukažemo na ozbiljnost situacije i zamolimo da djeluju preventivno, sa ciljem zaštite crnogorskih sportista, sportskih radnika i vrijednosti koje sport baštini".

Bonus video: