Jadran dao Budvi čak 15 golova, Primorcu treće mjesto

Novljani prvu meč loptu za titulu imaju u srijedu u Budvi
56 pregleda 8 komentar(a)
Jadran, Foto: Savo Prelević
Jadran, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.05.2015. 19:06h

Jadran je na korak od odbrane titule nakon što je večeras na Škveru jasno stavio do znanja kolika je u ovom trenutku razlika između njega i ostalih crnogorskih klubova.

Novljani su u prvom meču finalne serije savladali Budvu sa čak 15:8 i već u srijedu imaju prvu meč loptu da ovjere pehar.

I prije ove utakmice se znalo da je Jadran u prednosti, a sada je viđena demonstracija sile, pa je potrebno da se dogodi čudo da Budvani vrate neizvjesnost u ovu seriju...

Tri puta su gosti imali po gol minusa u prvom poluvremenu (2:1, 3:2, 4:3), a totalna dominacija domaćina počela je sredinom te dionice.

Na poluvremenu je bilo plus pet (8:3), kasnije je prednost samo rasla, a najveća je u dva navrata iznosila osam golova (14:6 i 15:7).

Budvanima je nakon druge četvrtine posao bio otežan, jer su ostali bez centra Nikole Murišića, koji je zaradio tri isključenja.

Aleksa Ukropina i Jovan Sarić su sa po četiri gola bili najefikasniji igrači utakmice, Dragan Drašković je postigao dva...

Kod gostiju su se istakli Bogdan Đurđić, Bogdan Vujašević i Marko Vukmirović sa po dva pogotka.

Primorac je osvojio treće mjesto, pošto je i u drugom meču bio bolji od Katara (15:5).

Jadran - Budva 15:8 (3:1, 5:2, 6:3, 1:2)

Herceg Novi - Bazen "Jadran". Gledalaca: 300. Sudije: B. Đurašković, Abramović (Kotor). Igrač više: Jadran 8 (3), Budva 5 (2). Peterci: Budva 3 (2).

Jadran: Kandić (šest odbrana), Ukropina 4, Popadić, Sekulić 1, Vidović 1, Moskov 1, Banićević 1, Sarić 4, Latinović, Spaić 1, Drašković 2, Pješivac, Popović (tri odbrane i peterac), Radović.

Budva: Kralj, S. Ćetković, Đurđić 2, P. Ćetković 1, Dragović, Vujašević 2, Radanović 1, Vukmirović 2, Tenžera, Murišić, Tomanović, Franeta, Zubac (jedna odbrana), Mitrović.

Bonus video: