Revolucija - Svjetska liga u 25-metarskim bazenima

Iako su ljetos gotovo svi akteri i svjetski treneri, a najviše je glas digao legendarni Ratko Rudić, bili protiv ovakve odluke, izgleda da FINA ne mari
3 komentar(a)
Vaterpolo, Foto: Reuters
Vaterpolo, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.09.2014. 17:41h

Svjetska plivačka federacija (FINA) nedavno je najavila nova pravila u vaterpolu, a prvi koraci su već preuzeti - ovogodišnje izdanje Svjetske lige igraće se u 25-metarskim bazenima.

Vaterpolo "teren" je do sada bio dugačak 30 metara, ali FINA ima drugačije planove - da smanji broj igrača u vodi (5+1), da se igra četvorkom (kojom, recimo, igraju žene)...

Iako su ljetos gotovo svi akteri i svjetski treneri, a najviše je glas digao legendarni Ratko Rudić, bili protiv ovakve odluke, izgleda da FINA ne mari, pa će već u ovogodišnjoj Svjetskoj ligi početi da eksperimentiše.

Za početak će se, dakle, igrati u manjem bazenu, o tome su navodno već napismeno obaviješteni nacionalni savezi čije reprezentacije igraju Svjetsku ligu (među njima je je i Crna Gora), a ubuduće će doći na red i ostali eksperimenti.

U vaterpolo krugovima se sve češće može čuti da FINA planira da do Olimpijskih igara 2016. godine isproba sva pravila, a da će se u Rio de Žaneiru igrati s 11 igrača u timu, umjesto 13 koliko je bilo do sada.

Bonus video: