Spektakularan oproštaj Gocića i Nikića - Vijesti.me
U DUELU SRBIJE I TIMA SVIJETA NA TAŠMAJDANU

Spektakularan oproštaj Gocića i Nikića

Oproštaj Gocića i Nikića
Oproštaj Gocića i Nikića (Foto: Reuters)

Proslavljeni vaterpolisti Srbije Živko Gocić i Slobodan Nikić oprostili su se danas od reprezentacije spektakularnom utakmicom protiv "tima svijeta" na prepunom bazenu u Tašmajdanu.

Ekipe su odigrale revijalan meč, pun atraktivnih poteza, a rezultat je bio u drugom planu. Beogradska publika na krcatom Tašmajdanu, oko 2.000 ljudi, toplo je pozdravila igrače "tima svijeta", koji su činili vrhunski igrači iz Hrvatske, Mađarske, Crne Gore, Španije, Italije i drugih, a ovacijama je pozdravila "delfine".

Utakmica se završila sredinom posljednje četvrtine, kada su Gocić i Nikić izašli iz bazena, uz pjesmu grupe Kvin "We are the Champions" ("Mi smo šampioni"), potpisali su autograme djeci pored bazena, ali i pojedinim ljudima iz publike, koja ih je burno pozdravila i uzvikivala "šampioni". Oni su se poslije pozdravili sa "timom sveta" i svojim saigračima.

Srbija je ovog ljeta krunisala vrhunsku godinu osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, poslije kojih su Gocić i Nikić najavili oproštaje. Gocić ima 362 nastupa za nacionalni tim, dao je 207 golova i osvojio 26 medalja. Nikić ima 355 nastupa, postigao je 354 gola i osvojio je 29 trofeja, što ga čini najtrofejnijim vaterpolistom svijeta.

Meč na Tašmajdanu gledali su brojni ljudi iz vaterpola, državni službenici, predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, fudbalska legenda Dejan Stanković, i drugi sportski radnici, ali i glumci i ličnosti iz javnog života.

Srbija je igrala u sastavu iz Rija i činili su ga: Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Živko Gocić, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Milan Aleksić, Nikolau Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović i Branislav Mitrović.

Tim svijeta činili su: Hristos Afrudakis (Grčka), Aleksandar Ivović, Predrag Jokić, Miloš Šćepanović (Crna Gora), Marko Avramović, Slobodan Soro (Srbija), Paulo Obradović, Luka Lončar (Hrvatska), Deneš Varga, Daniel Varga, Gabor Kiš, Norbert Madaraš (Madjarska), Lukaš Seman (Slovačka), Giljermo Molina (Španija) i Pijetro Filjoli (Italija). Trener je Vjekoslav Kobešćak.

Rezultat je na kraju bio 14:12 za Srbiju. Sav prihod od ulaznica namijenjen je u humanitarne svrhe.

Kada su se pozdravili sa bivšim saigračima, predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić je Gociću i Nikiću uručio priznanja za nastupe u reprezentaciji, a dobili su i penzionerske stolice, na kojima je pisalo "čiča Žile" i "čiča Boba".