Makedonija: Dva crnogorska državljanina uhapšena zbog šverca kokaina

Prema navodima makedonske policije, rastvorom kokaina je natopljena odjeća koja je bila u koferu datom Peruancu da je donese u Makedoniju
346 pregleda 4 komentar(a)
Kokain, Foto: Shutterstock
Kokain, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.12.2018. 14:43h

Policija Makedonije je danas saopštila da je uhapsila dva državljana Crne Gore i jednog Peruanca zbog šverca kokaina.

Na aerodromu u Skoplju je 30. novembra uhapšen 48-godišnji Peruanac koga su crnogorski državljani M.Đ. (61) i A.Đ. (24) angažovali da kokain koji su u Peruu nabavili za prodaju, prenese preko Makedonije i Kosova do Crne Gore.

Istog dana su uhapšena dvojica crnogorskih državljana, ali se ne navodi gdje.

Svu trojicu sudija za prethodni postupak je pritvorio od 30 dana.

Prema navodima makedonske policije, rastvorom kokaina je natopljena odjeća koja je bila u koferu datom Peruancu da je donese u Makedoniju.

"Vještačenjem je na odjeći nađeno prisustvo kokaina, a posle dodatnog procesa ekstrakcije biće utvrđena količina", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije.

Protiv naših državljana M.Đ. i A.Đ. i Peruanca J.C.A.G. je podnijeta krivična prijava Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog sumnje da su izvršili krivično djelo "neovlašćenja proizvodnja i puštanje u promet opojnih droga, psihotropnih supstanci i prekursorija".

Hapšenje je izvelo Odjeljenje Policije Makedonije za organizovani kriminal, u saradnji s američkom agencijom za borbu protv droge DEA, i sa službama za borbu protiv droge Crne Gore i Kosova.

Bonus video: