Štrahe: Zbog čega smo protiv NATO bombardovanja 1999. godine

Štrahe je naglasio da oni koji dolaze iz hrišćanskih država u Austriju nemaju problema sa integracijom, i da je jedino što ih dijeli na početku, jezik, ali da problem postoji sa onima koji dolaze iz drugih, islamskih kultura
50 pregleda 29 komentar(a)
Hajnc Kristijan Štrahe, Foto: Reuters
Hajnc Kristijan Štrahe, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.12.2016. 16:53h

Lider FPO Hajnc-Kristijan Štrahe istakao je da je ta stranka protiv nepravde i da je zbog toga digla svoj glas protiv NATO bombardovanja Savezne republike Jugoslavije.

Osim toga, kako kaže, iz istog razloga su se usprotivili, “protivno međunarodnom pravu proglašene nezavisnosti Kosova”.

On je, na večeri "Srbi i FPO” u Beču, kritikovao što se do sada nisu stvorili, u međunarodnoj zajednici, uslovi da Srbi na sjeveru Kosova dobiju autonomiju.

Kako je podvukao, Austrija, koja je u srcu Evrope, ima odgovornost za ovaj "divni, hrišćanski kontinent", kao i svi ostali evropski narodi, zbog čega mu je drago što toliko ljudi porijeklom sa prostora bivše Jugoslavije danas živi u Austriji i daju svoj doprinos razvoju zemlje.

Štrahe je naglasio da oni koji dolaze iz hrišćanskih država u Austriju nemaju problema sa integracijom, i da je jedino što ih dijeli na početku, jezik, ali da problem postoji sa onima koji dolaze iz drugih, islamskih kultura.

"Moramo i možemo očekivati da svi koji žele da dođu u Evropu poštuju našu tradiciju, vjeru, običaje i kulturu. To mora da važi za sve Evropljane, a ko neće da prihvati naša pravila igre nema šta da traži na ovom kontinentu", podvukao je Štrahe.

Na idućim izborima, kako podvlači u kampanji neće dozvoliti da ga provociraju.

O prošlim predsjedničkim izborima rekao je da su bili ogroman uspjeh po stranku, jer je kandidat slobodaraca Norbert Hofer osvojio 47 odsto glasova, i to u borbi sam protiv svih ostalih stranaka.

Štrahe je uvjeren da će se taj uspjeh vidjeti i u budućnosti, te da će na narednom glasanju Slobodarska partija Austrije biti najjača stranka, i da to sistem, kao na predsjedničkim izborima, neće moći da spriječi.

Bonus video: