Srbija: Uhapšen zbog prijetnji porodici Aleksandra Vučića

Prilikom pretresa, koji je obavljen po naredbi Višeg suda u Beogradu, policija je kod osumnjičenog pronašla mobilni telefon preko kojeg je M. R. pristupio Facebooku, pod pseudonimom "Dete Partizana"
3 komentar(a)
Nexus 5, telefon, Facebook, Foto: Shutterstock
Nexus 5, telefon, Facebook, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.12.2016. 19:28h

Zbog sumnje da je, putem komentara na zvaničnoj Facebook stranici jednih dnevnih novina, uputio prijetnje članovima porodice predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića uhapšen je M. R. rođen 1988. godine.

Prilikom pretresa, koji je obavljen po naredbi Višeg suda u Beogradu, policija je kod osumnjičenog pronašla mobilni telefon preko kojeg je M. R. pristupio Facebooku, pod pseudonimom "Dete Partizana", prenosi RTS.

Preko tog profila su, kako je navedeno u policijskom saopštenju, upućene prijetnje članovima porodice Vučića.

Osumnjičeni je uhapšen u koordinaciji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal.

Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, a potom će uz krivičnu prijavu u zakonskom roku biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Vučić je ranije izjavio da je teško podnio uvrede koje je na račun njegove maloljetne ćerke iznio korisnik Facebooka na stranici dnevnog lista Kurir.

Naveo je i da ne može da zamisli strašnije uvrede od onih koji su iznijete na račun njegove ćerke.

"Da vam neko vrijeđa mrtvu maloljetnu ćerku, koja je pritom živa i zdrava i najbolji učenik, koja govori tri jezika... Ne znam kakav psihopata morate da budete da to radite", rekao je Vučić.

Bonus video: