Načelnik Kaknja otkazao proslavu Nove godine i uplatio dječaku novac za liječenje

"Uvažavajući stavove građana sa kojima se konsultovao putem Fejsbuk profila Opšine Kakanj, načelnik Nermin Mandra je odlučio da se novčani iznos planiran za troškove noćnog programa dočeka Nove 2017. godine na otvorenom uplati u svrhu liječenja Evelina Alajbegovića"
76 pregleda 15 komentar(a)
Kakanj, Foto: Kakanj.info
Kakanj, Foto: Kakanj.info
Ažurirano: 06.12.2016. 18:33h

Načelnik Kaknja, opštine u Bosni i Hercegovini, Nermin Mandra je odlučio da novac planiran za troškove noćnog programa dočeka Nove godine na otvorenom uplati u svrhu liječenja dječaka Evelina Alajbegovića.

"Shvatajući činjenicu da su hitno potrebna novčana sredstva za operaciju našeg sugrađanina sedmogodišnjeg dječaka Evelina Alajbegovića, uvažavajući stavove građana sa kojima se konsultovao putem Fejsbuk profila Opšine Kakanj, načelnik Nermin Mandra je odlučio da se novčani iznos planiran za troškove noćnog programa dočeka Nove 2017. godine na otvorenom uplati u svrhu liječenja Evelina Alajbegovića, te da se u okviru dočeka Nove godine organizuje samo dnevni program namijenjen djeci", prenijela je jutros službena stranica Opšine Kakanj.

Tamošnja javnost, ali i regionalna, pozdravila je potez Mandre istakavši da je sa ovim gestom učinio pravednu stvar.

Bonus video: