Mihajlović: Vučić najugroženiji čovjek u Srbiji

"Vjerujem da to znaju i oni čiji je posao da brinu o bezbjednosti premijera i njegove porodice i da svoj posao rade kako treba"
65 pregleda 25 komentar(a)
Zorana Mihajlović, Foto: BETAPHOTO
Zorana Mihajlović, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 14.11.2016. 07:11h

Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je premijer Srbije Aleksandar Vučić najugroženiji čovjek u zemlji i da je brine što se još ne zna čije je oružje pronađeno u blizini premijerove porodične kuće u Jajincima.

"Nema dileme da je premijer Aleksandar Vučić najugroženiji čovjek u zemlji. Vjerujem da to znaju i oni čiji je posao da brinu o bezbjednosti premijera i njegove porodice i da svoj posao rade kako treba", rekla je Mihajlovićeva za Večernje novosti.

Na pitanje da li je izjava ministra Aleksandra Vulina protiv američkog ambasadora Kajla Skota poslije slučaja Jajinci pokvarila odnose dvije zemlje, ona je kazala da su odnosi Srbije i SAD na dobrom putu i da ničija izjava ne može da pokvari diplomatske odnose koji traju 135 godina.

Ona je rekla i da se namjerno stvara fama o podjeli na "proameričke" i "proruske" ministre u Vladi Srbije.

"Spremna sam da budem igrač i zapada i istoka i sjevera i juga samo, ako će to da donese boljitak mojoj zemlji", navela je Zorana Mihajlović.

Ona je ocijenila i da je pobjeda Donalda Trampa na američkim izborima iznenađenje, ali da nije neočekivana, kao i da se u Srbiji od njegove pobjede pravi politički folklor.

"Nije Srbija određivala ko će biti predsjednik SAD. Vidjećemo sada kako će izgledati politika SAD prema Balkanu, kao što ćemo vidjeti kakva će biti dalja previranja u EU. Sve će to na direktan ili indirektan način da utiće na nas, bez obzira koliko smo mali. Ali, baš zato što smo mali, treba da budemo mudri", navela je Zorana Mihajlović.

Bonus video: