Tramp: Izvinjavam se Srbiji

"Bombardovanje Srba, koji su bili naši saveznici u oba svjetska rata, bilo je velika greška. Srbi su veoma dobri ljudi. Nažalost, Klintonova administracija nanijela im je dosta zla, ali i čitavom Balkanu, od kojeg su napravili haos", rekao je Tramp
55 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.10.2016. 15:44h

Predsjednički kandidat Donald Tramp u intervjuu za Nedeljnik se "izvinio Srbima zbog bombardovanja i najavio novu politiku prema Balkanu ukoliko on pobijedi".

"Bombardovanje Srba, koji su bili naši saveznici u oba svjetska rata, bilo je velika greška. Srbi su veoma dobri ljudi. Nažalost, Klintonova administracija nanijela im je dosta zla, ali i čitavom Balkanu, od kojeg su napravili haos", rekao je Tramp za Nedeljnik.

On se izvinio Srbima zbog američke - a posebno Klintonove - politike prema Srbima i najavio da će ukoliko postane predsjednik "ojačati našu vezu sa vladom u Beogradu".

Tramp je u prvom intervjuu za srpske medije pričao i o odnosima koje će napraviti sa Putinovom Rusijom, borbi protiv ISIS-a, ali i njegovim šansama da pobijedi na predsjedničkim izborima u kojoj su, kako je rekao, svi mediji protiv njega.

Tramp je pozvao i srpske glasače u nekoliko najvažnijih država Ilinoisu, Indijani, Viskonsinu, Ohaju i Mičigenu da glasaju za njega.

Bonus video: